DOLAR
32,5470
EURO
34,7468
ALTIN
2.495,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Öz kızını 20 yıl boyunca istismar etti

Öz kızını 20 yıl boyunca istismar etti
Bodrum Ev Emlak

Arena Bodrum Haber – Öz kızını 20 yıl boyunca istismar ettiği suçlamasıyla yargılanan bir kişi, yaklaşık 4 ay önce son saldırısını gerçekleştirildiği davadan delil yetersizliği nedeniyle 5 yıl 7 ay ceza aldı.

Şahsın aldığı ceza ertelenirken, müştekilerin bir üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi.

Bodrum’da yaşamını sürdüren 29 yaşındaki bir kadın, iddiaya göre ilk defa 7 yaşında öz babasının cinsel saldırısına maruz kaldı. Tehdit ve şiddet uygulayarak kızına cinsel saldırıda bulunan şahıs, kız evlendikten sonra da cinsel istismara devam etti.

Şu an 29 yaşında olan kadın, yaklaşık 2 yıl önce annesine durumu itiraf etmesinin ardından, diğer kardeşlerinin de desteğiyle jandarmaya giderek şikayetçi oldu ve dava başladı.

4 Çocuk babası şahsın biri yüzde 90 engelli olan çocuklarına da şiddet uyguladığı, hatta engelli çocuğunun parmaklarını bile kırdığı öğrenildi. Sanığın son istismarını ise davadan 4 ay önce gerçekleştirdiği ifade edildi.

Aldığı ceza ertelenince serbest kaldı..

Sanığın yerel mahkemede yargılanma süreci bugün sona erdi. Delil yetersizliği sebebiyle sadece cinsel saldırı suçundan 5 yıl 7 ay ceza aldı. Aldığı ceza ertelenince sanık tutuklanmadı. İstismar mağduru kadın ile annesi ve kardeşleri, sanığın sadece taciz değil, tecavüz eyleminde de bulunduğunu ifade ederek bir üst mahkemeye başvuracaklarını dile getirdiler.

Annenin de sanıktan boşanmak için dava açtığı öğrenildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından mağdur kadının yuvası da yıkıldı. Kadının kocası, eşine boşanma davası açtı.

Öte yandan dava ile ilgili Yanındayım Derneği’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öz babası tarafından 7 yaşından itibaren sistemli şekilde psikolojik ve fiziksel şiddet ile nitelikli cinsel istimara maruz kalan kadın senelerce annesi ve kardeşlerinin canıyla tehdit edildi. Evlendirildikten sonra dahi babasının istismarından kurtulamadı. Kurtulma ihtimalini bile düşünemedi. Geçen yıl annesiyle yaptığı bir telefon konuşmasında her şeyin ortaya çıkması üzerine annesi ve kardeşlerinin desteğiyle adli süreç başlatıldı.

Bugün baba G.A delil yetersizliği nedeniyle nitelikli cinsel istismar suçundan değil, daha düşük bir cezası olan öz kızına sarkıntılık yoluyla cinsel saldırı suçundan ceza aldı. Verilen kararı eldeki hukuk sistemimiz ve delil yetersizliği nedeniyle mecburi bulmakla beraber, burada asıl sorgulamamız gereken şudur: Tecavüze maruz kalan insanlar delilleri ortaya çıkarmak yerine, saklamak ve hatta yok etmek eğilimindeyken, böyle bir suçta nasıl bir delil aramalıyız? Öz babası tarafından 7 yaşından itibaren engelli kardeşine zulüm edilerek, anne ve diğer kardeşleri dövülerek, silahla tehdit edilerek yapılan cinsel istismarla büyümüş bir insandan, normal şartlarda büyümüş bir insan gibi hakkını aramasını bekleyebilir miyiz? Bugün ne yazık ki hukuk sistemimizin psikoloji biliminden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gördük. Verilen karara rağmen, mahkeme heyetinin de bu suçun işlenmiş olduğuna dair vicdanen hiçbir kuşkusu olmadığına inanıyoruz. Zira mağdur ile yaptığımız görüşmelerde ürkekçe anlattığı öyle korkunç detaylar vardı ki, asla şüpheye yer bırakmıyor.

Bir insana suçsuz yere ceza vermekten korktuğumuz kadar, bir sapığı delil yetersizliğinden topluma salmaktan korkmamız da gerekmez mi? İspat yükümlülüğü ile gelen ikincil mağduriyetlerde, hukuk sistemimiz gerçekten mağdurun yanında mı? Özellikle aile içi cinsel istismar davalarında, kişide cinsel davranış bozukluklarını saptamaya yarayan bilimsel testlerden faydalanamaz mıyız? Deliller yetersiz, peki ya adalet yeterli mi.

Yanındayım Derneği olarak, hukuk sistemimize ve adalete güvenmek istiyor, özeleştirininse yapıcı ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu davada adalet arayışımızı bir üst mahkemeye taşıyacağız. Bu vahşet uzağımızda değil, Bodrum’da yaşandı, komşumuz yaşadı, kızkardeşimiz yaşadı; mağdur kadına yeni bir hayat kurmasına yardım etmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Okullarda anne babalara cinsel suçlarda delillerin önemini anlattığımız toplantılara pandemi dolayısıyla ara vermek zorunda kalsak da, aslında ne kadar ciddi bir konuyu işlediğimizi bu dava ile bir kez daha anlamış olduk. Eğitimlerimiz ve çalışmalarımız devam edecek. Ama bugün… Bugün ÖZ KIZINA CİNSEL SALDIRI suçundan ceza alan bir adam Bodrum’da dolaşıyor. Bugün herkes çocuğuna iki kat fazla sahip çıksın. Çünkü bugün delil yetersiz, bugün suçlular aramızda.”

velux