DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C

“Parayı Veren, Düdüğü Çalar”

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesinin 2021 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı dün, bir çoğumuz gibi bende izledim.

Önemle üzerinde durulması gereken konulardan bir tanesi, gündemin 26.maddesi, bu maddede;

“Bodrum Belediyesinde faaliyete geçen Bodrum Kadın Danışma Merkezine “…………………. Bodrum Kadın Danışma Merkezi” adı verilmesi şartı ile tüm tadilat masraflarının ……………………… tarafından karşılanması talebinin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n maddesine istinaden görüşülmesi. “

Yer alıyordu.

Madde oylandı, 21 üye kabul, 9 üye ret, 2 kişide oturuma katılmadı. 

Ret oyu veren meclis üyeleri, gündem maddesi için ikna olmamışlar demek ki. Lakin; bir yere isim konulacaksa, meclisin mutabakat sağlaması gerekir diye düşünüyorum.

Maddede yazılı olan ismi çıkardım. Neden çıkardın derseniz, konuyu kişiler üzerinden tartışmak istemediğimden.

Gündem maddesi görüşülürken, Meclis Başkanı’nın bir ifadesi dikkatimi çekti.;

“Şartlı bağış yapmak istiyorum diyen varsa buyursun gelsin şartlı bağış yapsın, ismini de başka tesislere, meclisin onayıyla veririz.”

Sosyal demokrat bir partinin belediye başkanı, yaptığı işe para sağlamak için, liberal çözümü doğru bularak, aslında; “parayı veren düdüğü çalar” dedi.

Başkan, bağışçının hatırı sayılır bir bağış yaptığını ve bunu meclis toplantısında açıklamayacağını da belirtti.

İsim verilmek istenen yer “Kadın Danışma Merkezi”, en fazla 100 metrekaredir.

Yapılması gereken iş, basit tadilattır. Bu işin toplam maliyeti nedir ki, hatırı sayılır bir bağışta bulunuldu. Bu bağış resmi bir bağıştır ve meclisin onay yetkisinde olduğuna göre, rakam neden gizlenmektedir?

Yapılmış, bitmiş ve açılışı yapılmış bir yerin maliyeti önceden ödendi ve sonra meclise getirildiyse Bodrum Belediye Meclisi’nin  yetkisi gasp edilmiş demektir.

Bu işlem yasal bir işlem değildir. Meclis kararı yok hükmündedir. Hayır biz yaptık ve maliyetini meclis kararından sonra ödeyecek deniliyorsa, bu durum değerlendirilebilir.

Yani; yapılacak olan bağışın belediye kasasına girmesi gerekmektedir. Şartlı bağış için önceden yapılan ve gider gösterilen hesaba bağlanarak, izahı mümkün hale getirilmedir.

Yazacak çok şey var bu konuda…

Benim anlamak istediğim konu ise; ne kadar para verirsek, adımız nereye verilir?

Vesselam…

 

velux
Yazarın Diğer Yazıları