DOLAR
32,5990
EURO
34,7845
ALTIN
2.410,89
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Poraver Nedir? Ne İşe Yarar?

Poraver Nedir? Ne İşe Yarar?
23.01.2021
662
A+
A-

Poraver, inşaat sanayisinde büyük yer kaplayan yardımcı malzemeler arasında yer alır. Özellikle inşaat sanayisindeki sıva ve seramik malzemelerin yapıştırılmasında Poraver aktif rol oynar. Özel yapısı ile dikkat çeken Poraver, birçok alanda kendine yer bulur. Poraver içerisinde yer alan yoğun boşlukları ile pek çok alanda aranan malzemelerin başında gelir. İçerisinde yer alan yoğun boşluklar özellikle izolasyon sağlayan ısıya dayanıklı bir malzeme olarak karşınıza çıkar.

Poraver’in en önemli özelliği, kimyasallara karşı dayanıklı bir yapıya sahip olmasıdır. Aynı zamanda Poraver akustik ve yüksek dayanımlı bir malzemedir. Çevreye dost bir yapı malzemesi olan poraver ile sağlıklı bir kullanıma ulaşılabilir. Birçok alanda kendine yer bulan Poraver, günlük hayatın pek çok noktasında görmeniz mümkündür.

İnşaat ve yapı malzemeleri başta olmak üzere, birçok alanda Poraver ile çeşitli bağlama işlemleri yapılır. Saf camdan meydana gelen Poraver, kullanım esnasında zararlı ve zehirli etkenlerin oluşmasına müsaade etmez. Su geçirgen bir yapıya sahip olan Poraver sayesinde şişme oluşabilecek işlemlerin önüne geçmiş olursunuz.

Poraver yaklaşık 30 yıl öncesinde endüstriyel alanda büyük bir çığır açan malzemelerin başında yer alır. Poraver, endüstriyel alandaki atık camlardan, köpük cam granülü elde eden ilk üretici rolünü üstlenmiştir. Poraver, hammadde olarak geri kazanılmış camları kullanır. Bu özelliği ile aynı zamanda üretim esnasında çevre dostu bir detayla karşınıza çıkar.

Poraver Nasıl Elde Edilir?

Geri kazanılmış camların bir araya gelmesi ile Poraver’in ilk yolculuğu başlar. Kırık camlardan oluşan Poraver hammaddesi işlem yapılacak toplama istasyonlarına ulaştırılır. Toplama bölgesinde öğütülen kırık camlar çeşitli işlemlerden geçerek cam tozu halini alır. Daha sonra işlem sırasına göre su, bağlayıcı ajan ve genleştirici ajan gibi gerekli maddeler eklenir.

Eklenen malzemelerden sonra elde edilen yapı eşit bir şekilde karıştırılmaya alınır. Elde edilen karışım cam çanaklar aracılığı ile işlenir ve cam bir küre halini alır. Hazırlanan bu ürünler 900 derecelik sıcaklıkta genleşmeye bırakılır.

Malzemenin yüksek sıcaklıkta genleşmesi ile birlikte üzerinde çeşitli gözenekler oluşur. Daha sonra soğuma kısmına alınan ürünler burada çeşitli ayrıştırmalardan geçer. Soğutma prosesine gelen ürünler elenerek 6 farklı kategoriye ayrılır.

Poraver hafif yapısı, çevre dostu ve ısı yalıtımı gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor. Yapı kimyasalları konusunda tecrübeli olan Kimteks, yüksek kaliteli ürünleri müşterileriyle buluşturuyor.

https://www.kimteks.org/

 

 

 

polat-galle