DOLAR
32,5224
EURO
34,8341
ALTIN
2.474,48
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Rusya turistik vizeyi kolaylaştırdı!

Rusya turistik vizeyi kolaylaştırdı!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rusya ülkeye gelecek turistlere artık maksimum bir ay değil, altı ay süreli, çok giriş çıkışlı vizenin önünü açtı.

Mayıs başında Duma’da kabul edilen, Putin tarafından 26 Mayıs 2021 tarihinde imzalanan ve 25 Ağustos çarşamba günü yürürlüğe giren “Yabancılar için turist vizesi alma sürecini basitleştirme yasası” kapsamında turistler resmi otoritelerde onaylanmış listede bulunan bir otel veya diğer konaklama tesisinde yapılan rezervasyonlarını (voucher) belgeleyerek altı aylık vize alabilecek.

Turist vizesi için pasaport, vize başvuru formu, iki adet fotoğraf ile birlikte bulunulan ülkedeki Rusya Konsolosluğuna başvuru yapabilecek.

Rusya Başkonsolosluğunun web sitesinde sıralanan vize evrakları şöyle:

  • Rusya Federasyonu tarafından onaylanmış ıslak imzalı Voucher (davetiye). (Voucher tarihi, otelde kalınacak tarihleri kapsamalıdır.)
  • Otel ve uçak rezervasyonları(Uçak rezervasyonu gidiş dönüş olacak).
  • 2 adet arka fonu beyaz, boyutları 3,5 x 4,5 cm fotoğraf.
  • Pasaport ( 2 adet boş sayfası olmalıdır ve geçerlilik tarihi 6 aydan daha kısa olmamalıdır.
  • “visa.kdmid.ru” sitesinden doldurulacak “online başvuru formu”.
  • Amaçlı turizm (Konferans ve ya fuar katılımcılarının aldığı vize türü.) vizesi için bireylerin katıldığına dair belgeleri başvuruda sunmaları gerekmektedir. Eğer çift girişli vize isteniyor ise, her iki giriş için otel ve uçak rezervasyon belgesi başvuru sırasında sunulması gerekmektedir.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye ve AB ülkeleri de dahil 52 ülkenin vatandaşları için 1 Ocak 2021’den itibaren yürürlüğe koymayı planladığı yabancı ülke vatandaşlarına yönelik elektronik vize uygulamasını askıya alan Rusya’nın pandemi sonrası dönemde bu uygulamaya da tam olarak geçmesi bekleniyor.