DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Rusya turları iptal

Rusya turları iptal
A+
A-
velux

COVID – 19 kısıtlamaları yüzünden turistler Rusya turlarını büyük ölçüde iptal etmeye başladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, yabancı tur operatörleri ve turistlerin Rusya’ya planlanan turların toplu olarak iptal edildiğini ya da ileri tarihlere ertelendiğini söyledi.

Lomidze, “Bunun nedeni, hem Rusya’da 7 Kasım’a kadar olan resmi tatil nedeniyle turistlerin de tecrit edilmesi, hem de COVID – 19 kısıtlamalarının ne olacağının tam olarak anlaşılmaması” dedi.

RUSYA QR KODLARININ GEÇERLİLİĞİNİ TANIMIYOR

Lomidze, “Şu anda, kendi ülkelerinde aşı yaptırarak QR kodu almış yabancı turistler için sorun var. Rusya, yabancı aşılar için alınan QR kodlarının geçerliliğini tanımıyor. Bu nedenle, resmi tatilin bitiminden sonra da yabancı turistler, Rus QR kodunun gerekli olduğu müze ve tiyatroları ziyaret edemeyecekler. Bu durumda turlar iptal ediliyor” dedi.

“72 SAATTE BİR TEST GEREKİYOR”

Ayrıca yabancıların Rusya’da kalırken sürekli COVID-19 testi yaptırmak zorunda kalacaklarını belirten Lomidze, “Rusya’ya girdikten sonra her teorik olarak her 72 saatte bir test gerekiyor. Ayrıca ülkemize gelmeden önce de bir test yaptırıyorlar. Bu sadece ek masraf değil, aynı zamanda ek zaman harcanması demek” diye konuştu.

Son zamanlarda Rusya’ya ana turist akışının Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Hindistan’dan olduğu, Avrupa’dan en çok Almanya, İsviçre, Slovenya’dan turist geldiği belirtildi.

“ACİLEN BİR PROSEDÜR VE DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR”

Lomidze, tur operatörlerinin, yabancıların otellere nasıl giriş yapabilecekleri, restoranları ve diğer tesisleri nasıl ziyaret edebilecekleri konusunda acilen bir prosedür ve düzenlemeye ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Turkrus.com’un haberine göre Rus yetkili; “Önümüzde yabancı turistlerin daha çok Rusya’ya gelmek isteyeceği yeni yıl var. Şimdilik yeni yıl turları henüz iptal edilmedi. Turistler QR kodlarla durumun açıklamasını bekliyorlar” dedi.

Aktur tatil sitesi