DOLAR
32,5236
EURO
34,9082
ALTIN
2.422,62
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Sayın Cumhurbaşkanı’na Açık Mektup

Aktur tatil sitesi

Sayın Cumhurbaşkanı;

Bodrum ilçemiz, bildiğiniz gibi, yaşayanlarının olduğu kadar, ülkemizin de önemli ekmek kapısıdır. Bodrum bizlere belki de hak etmediğimiz değerler verirken , bizler Bodrum’u hoyratça kullanarak talan etme peşindeyiz.

Her yandan doğasına, otantik değerlerine daimi olarak saldırılmaktadır. Yarattığı ekonomik artı değerden pay kapma peşinde olan siyasiler, bürokratlar, yerel yöneticiler, kısmen yaşayanlar, aldığı göçle gelip yerleşenler tarafından etinden, sütünden yararlanılıp, hiçbir değer katılmayan yaşam alanlarımız artık dayanılmaz hal almıştır.

Yapılan İmar Planları, planların uygulanışı , planlamanın iki bakanlık ve belediye arasında kaosa dönüşmesi, kamu mülklerinin satışı, her gelen yatırımcının Ankara’da iş bitirme sevdaları, yerel yöneticilerin ve bürokratların basiretsizliği, parası olanın iş bitirdiği v.s.

Bodrum, Bodrum olmaktan çıkıyor…

Elbette sizde bunların farkındasınızdır. Lakin bildiğiniz şeyleri söylemek gibi bir amacım yok. Eskiden halk birçok konuyu sizin Başbakanlığınız döneminde BİMER üzerinden çözmeye çalışırken, şimdilerde CİMER oldu. Fakat eski hassasiyetini kaybederek, yapılan başvurular çözümsüz ve sürüncemede bırakılmaktadır.

Derdimizi kime anlatalım…

Son dönemlerde kamu mülklerinin satışı, önemli yerlerde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilmektedir. Ben; kamu mülklerinin satışına, zorunluluk hali dışında karşı olan birisiyim. Kamu mülklerinin satışı DEVLET politikasının bir parçası olmuşsa ve benim gücüm hukuki yoldan bunu engellemeye yetmiyorsa, üç kuruşa satılması taraftarı da değilim.

Sayın Cumhurbaşkanı

Kamu mülkü olan ve satılan bir arsa hakkında görüşlerimi size bildirmek istedim. Konu “Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık Mahallesi, 1918 no.lu parseldeki 17.904,89 m2 yüzölçümlü” taşınmazın satışı.

Özelleştirme İdarisi Başkanlığı tarafından bu mülk 22.600.000.- (Yirmiikimilyonaltıyüzbin) Türk Lirası bedelle, en yüksek teklifi veren firmaya satılmıştır. Son teklif alınış tarihi 2019 yılı.

Aynı yer Bodrum, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 2017 yılında ;

“İlçemiz Konacık Mahallesi, Açıkkırlar Mevkiinden bulunan 1918 parsel nolu, 17.904,89 m2 yüzölçümlü taşınmaz malın 49.500.000,00 TL tahmini satış bedeli üzerinden ve 4.950.000,00 TL geçici teminat bedeli ile 20/07/2017 Perşembe günü, saat 14:00’da Kapalı Teklif usulü ile satış ihalesi yapılacaktır.”

İhaleye çıkarılırken ve bedeli 2017 yılında 49 milyon 500 bin TL olarak belirlenen taşınmazın, iki yıl sonra yarı fiyatının altında satılmasının nedenini anlamakta güçlük çekmekteyim. Mülkün bugünkü değeri ise 60 Milyon civarındadır.

Ve bu konuda sizi bilgilendirmek istedim.

Benzer örnekleri çoğaltmak mümkün. Son yıllarda, belki son on yılda, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından hiçbir gayrimenkul, değerinin altında satılmamışken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın son dönemlerde Bodrum’da sattığı mülk değerlerinde veya satış şeklinde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

Konuyu hassasiyetle değerlendireceğinizden şüphem yok.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları