DOLAR
32,4830
EURO
34,8002
ALTIN
2.471,92
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Seçimler sonrası Millet İttifakı’nın nasıl devam edeceği tartışılıyor: ‘Önce iç değerlendirme’

Seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından Millet İttifakı liderleri önceki gece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı. Seçim sonrası da “Millet İttifakı sürecek mi” sorusu gündeme geldi.

Seçimler sonrası Millet İttifakı’nın nasıl devam edeceği tartışılıyor: ‘Önce iç değerlendirme’
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Millet İttifakı’nın süreceğine yönelik en net sinyali Kılıçdaroğlu verdi. Kılıçdaroğlu, “CHP ve Millet İttifakı her cephede mücadelesini vermektedir. Ülkemize, demokrasi gelinceye kadar bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğiz” dedi. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise “Önce İYİ Parti’nin oyları üzerinden ne anlamamız gerektiğini çözeceğiz. Millet İttifakı mevzusu daha sonraki bir mesele” ifadelerini kullandı. Akşener ayrıca yerel seçimlerde CHP ile yapılan ittifakın “Türkiye’ye büyük bir fayda sağladığını ve moralleri yükselttiğini” de söyledi. DEVA ve Gelecek partilerinden de sürecin önce parti içinde değerlendirileceğine yönelik açıklamalar geldi.

Partilerin kurmayları ittifakın geleceğiyle ilgili konuşmanın erken olduğunu söylüyor. Önce partilerin seçim sonuçlarını kendi içinde değerlendirmesi gerektiği belirtiliyor.

‘YEREL SEÇİMLER ÖNEMLİ’

Kurmaylar, “Kılıçdaroğlu seçim süreci iyi çalıştı. Karşısında devlet imkânlarını kullanan, iftira atan bir kampanya vardı. Alabileceği en iyi sonucu aldı” değerlendirmesini yapıyor. Daha önce ittifakın yerel seçim başarısına dikkat çeken kurmaylar, “Yerel seçimler önemli ve yine başarı elde edilmesi için ittifak halinde seçime gidilmesi düşünülebilir” diyor.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,