DOLAR
32,3709
EURO
35,0353
ALTIN
2.325,61
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

“Selfiler, Kahraman Edaları Mide Bulandırıyor”

Aktur tatil sitesi

Olağanüstü durumlar, kaosa dönüşmeden önlemler almak gerekir.

Başta Bodrum olmak üzere, ülkemizin bir çok yerinde yaşanan orman yangınları olağan değil, olağanüstü bir durumdur ve kaos yaşanmaktadır.

Birçoğumuz kendimizce yangının çıkış sebepleri üzerine yorumlar yapıp, sosyal medyada gerekli gereksiz paylaşıyoruz. Siyasiler olay yerini inceleyip kendilerince bir şeyler geveleyip duruyorlar.

AKP Genel Başkanı yanan yerleri incelemeye geliyor, Kim bilir belki de, Marmaris’te bulunan küçük sarayına bir şey olacak mı diye meraklanmış olabilir. Taşıt trafiği alt üst ediliyor, çay dağıtımı başlıyor. “Yangını seyrederken çay için, rahat olun.” der gibi.

Bilgi kirliliği almış başını gidiyor.

Kimi sosyal medyadan, “şurası da yanıyor mu, burasıda yanıyor mu?” diye sorular soruyor, hani yanmıyorsa yanabilir diye dikkat mi çekmek istiyor, yoksa niye yanmadı diye merak mı ediyor bilemem.

Kimi şüpheli peşinde, doğruluğu tartışılır fotoğraflar yayınlıyor.

Kimileri boy boy fotoğraflar çektirip saçma sapan artistik pozlar veriyor. Sosyal medyadan yayınlıyor. Görende yangını bizzat kendisi söndürmeye çalıştı sanır.

Bodrum’da bir kriz masası kuruldu mu…

Belki kamu kurumları kendi içinde bir kriz masası kurdu, belki belediyede de kurmuştur, fakat bu konuda net bir bilgi yok. Kriz masası kurulup kamu kurumları içerisinde koordinasyon sağlanmalı ve yapılan işler hakkında halk bilgilendirilmeliydi.

Her saat başı halk bilgilendirilmeli ve halkın yapması gerekenler hakkında bilgi verilmeliydi.

Yangın konusunda ilgili kurumlar, elbette kendi üzerlerine düşeni yapıyordur. Ancak ortada bir irade olmalı ve tek merkezden yönetilmelidir.

Gözlemlediğim kadarıyla yangını söndürmek için gayret sarf eden asıl bu işin emekçileri ortada yok, yandan olaya dahil olmak isteyenler kahramanca mücadele ediyor.

Bu ve benzeri durumlarda krizin kaosa dönmemesi için, tam yetkili olanlar devrede olmalıdır. Siyasiler bu işten geri durmalıdır. Bodrum’da, Marmaris’te görev yapan insanları görevlerinden alı koyarak, yangın yerini sirk alanına çevirmemeliler.

Evet, Merkezi İktidarın temsilcilerinden halkı bilgilendirmelerini bekliyoruz.

Halk soruyor…

Sabotaj mı? sebebi ne olursa olsun…

Yoksa…

İmara açılacak yeni alanlar mı yaratılıyor?

Sabotaj ise; “memleketim kimlerin elinde kalmış, haber alma servislerimiz ne iş yapıyor?” diyeceğiz. İmara açılacak alanlar yaratılıyorsa buna hiç gerek yoktu. Nasıl olsa ağaçların kesilmesi küçük yada büyük ölçekte kılıfına uyduruluyor.

Bir yetkili “can kaybı olmaması sevindirici” demiş. Bu söyle mi duyanlar “Orman Can Değil mi” diyor. Nice canlar orman yangınlarında telef olurken, bu söylemle kendilerini rahatlatan yetkililer komik oluyorsunuz.

Hocam Sami Ekinci yine ders verici bir tespit paylaşmış ;
“YANGIN ALANINDA SELFİLER
Bodrum cehennemi yaşarken, yangın alanındaki, selfiler, kahraman edaları mide bulandırıyor. İnsanlar can derdinde iken siyasi ikbâl peşinde koşmak neyin nesi?
Yangın, profesyonel yangın söndürme emekçilerinin, yangın söndürme uçaklarının, yangın söndürme helikopterlerinin, arazözlerin, itfaiyenin işidir. Siyasiler ıslak poz vereceklerine, otursunlar telefonlarının başına yangın söndürme uçakları ve yangın söndürme helikopterleri göndermeleri için devlet yetkililerine HAYKIRSINLAR..”
Hocamın sözünün üstüne söz yazmayayım..
Vesselam…
Yangın konusunda, halkın haber alması için emek gösteren, başta Gazeteci Yaşar Anter, Fatih Bozoğlu olmak üzere tüm basın emekçilerine teşekkür ederim
polat-galle
Yazarın Diğer Yazıları