DOLAR
32,3487
EURO
35,0455
ALTIN
2.324,29
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Seul metaverse’e adım atan ilk kent olacak

Seul metaverse’e adım atan ilk kent olacak
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Güney Kore’nin başkenti Seul, “metaverse” dünyasına adım atan ilk kent olacak. Projenin nihayete ermesi halinde sanal gerçeklik gözlükleriyle kent turları gerçekleştirilebilecek.

Güney Kore’nin başkenti Seul, “geleceğin sosyal medyası” olarak nitelendirilen ve sanal gerçekliğe dayanan metaverse’te çeşitli kamu hizmetleri ve kültürel etkinlikleri kullanıma sunmayı planlıyor.

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ İLE MÜZE TURU

Seul yerel yönetiminin 3 Kasım’da duyurduğu planın başarılı olması halinde kent sakinleri, sanal gerçeklik gözlüğü takarak müze turlamaktan belediye yönetimine şikayette bulunmaya kadar çok sayıda şey için sanal belediye binasını ziyaret edebilecek.

Sputnik’in haberine göre; 3.9 milyar won’a (3.3 milyon dolar) mal olması beklenen yatırım, Belediye Başkanı Oh Se-hoon’un vatandaşlar arasında sosyalliği ve kentin küresel rekabet gücünü artırmayı amaçlayan 10 yıllık planının bir parçası olarak öne çıkıyor.

2022’NİN SONUNA DOĞRU HAZIR OLACAK

Seul Belediyesi, kendi metaverse platformunu 2022 yılının sonuna kadar hazır etmeyi hedefliyor.

2026’da tam anlamıyla faaliyete geçecek olan proje, Belediye Başkanı’nın sanal ofisinin yanı sıra çeşitli sektörlere hizmet veren alanlar da dahil olmak üzere kamu hizmetlerine ev sahipliği yapacak.

Projeye aralık ayında start verilecek ve 2023’te kent, sanal kamu hizmetleri için “Metaverse 120 Center”ı açacak.

Aktur tatil sitesi