DOLAR
32,5496
EURO
34,8923
ALTIN
2.431,36
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C

Seyahat ve turizm endüstrisinde “büyük veri”yi kullanmanın 5 avantajı

Seyahat ve turizm endüstrisinde “büyük veri”yi kullanmanın 5 avantajı
13.04.2020
665
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Seyahat endüstrisinde, “büyük veri” ele alınması gereken en önemli kavramlardan biridir, çünkü diğer birçok işletme zaten kullanıyor ve ödüllerini topluyor. Bu ödüller arasında daha bilinçli kararlar verme, müşteriler ve rakipler hakkında bilgi edinme, müşteri deneyimini geliştirme ve geliri artırma becerisi bulunmaktadır.

Büyük Verileri Anlama

İlk olarak, büyük verinin gerçekte ne olduğunu belirlemek önemlidir. Esasen, daha geleneksel işleme yöntemleri ile işlenemeyecek kadar büyük olan büyük veri kümelerini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Bu tür veriler iç ve dış kaynaklardan gelebilir ve genellikle müşteri görüşleri, alışkanlıkları ve davranışları ile ilişkilidir. Şu anda her türlü işletme tarafından toplanan büyük miktardaki veri nedeniyle, büyük veriler birçokları için en önemli öncelik haline geldi ve bu özellikle seyahat endüstrisinde geçerlidir. Kullanımları çeşitlilik gösterse de, özellikle turizm şirketleri için yararlı olabilir, çünkü tahmine dayalı ve davranışsal analiz yapılmasını sağlayabilir.

Büyük Verilerin Seyahat Endüstrisinde Yardımcı Olmalarının 5 Yolu

1. Gelir Yönetimi

Seyahat endüstrisindeki büyük verilerin en etkili kullanımlarından biri gelir yönetimiyle bağlantılıdır. Finansal sonuçları en üst düzeye çıkarmak için, oteller ve diğer turizm şirketlerinin doğru ürünü, doğru müşteriye, doğru zamanda, doğru fiyata, doğru kanal üzerinden satabilmesi gerekir ve bunun için büyük veriler paha biçilmez olabilir.
Özellikle, geçmiş doluluk oranları, oda geliri ve mevcut rezervasyonlar gibi dahili veriler, talebi daha doğru bir şekilde tahmin etmek için yerel etkinlikler, uçuşlar ve okul tatilleri gibi bilgilerle birleştirilebilir. Bunun sonucunda oteller, üretilen geliri en üst düzeye çıkarmak için fiyatları ve oda fiyatlarını daha iyi yöneterek yüksek talep zamanlarında artırabilirler.

2. İtibar Yönetimi

Turizm endüstrisindeki büyük veriler için bir diğer önemli kullanım, itibar yönetimi ile bağlantılıdır. İnternet çağında, müşteriler, sosyal medya siteleri, arama motorları ve özel inceleme web siteleri de dahil olmak üzere, görüşlerini ve deneyimlerini paylaşan çok çeşitli platformlarda yorum bırakabilirler. Ayrıca, müşteriler bu incelemeleri giderek daha fazla kontrol ediyor ve rezervasyon yapmadan önce farklı otelleri karşılaştırıyor. Bu veriler, dahili olarak alınan geri bildirimlerle birleştirildiğinde, en önemli güçlü ve zayıf yönleri ve müşterilerin etkilendiği veya hayal kırıklığına uğradığı yerleri tespit etmek için kullanılabilir. Bu bilgiler toplandıktan sonra oteller, iyileştirmeler yapmak ve gelecekteki incelemelerin olumlu olmasını sağlamak için eğitim çabalarını bilgilendirmek için kullanabilir.

3. Stratejik Pazarlama

Seyahat endüstrisinde pazarlamanın doğru olması zor olabilir, çünkü potansiyel müşteriler kim olduklarından, nereden geldikleri ve ne aradıkları konusunda çok çeşitlidir. Bununla birlikte, büyük veriler turizm şirketlerinin pazarlama çabalarına daha stratejik bir yaklaşım benimsemelerine ve doğru insanları doğru şekilde hedeflemelerine yardımcı olabilir. Daha spesifik olarak, büyük veriler işletmelerin müşterileri arasında var olan ana eğilimleri, benzerliklerin nerede olduğunu ve en iyi pazarlama fırsatlarının neler olduğunu belirlemelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, işletmelerin bu insanların nerede olduğunu ve pazarlamanın kendileri için en alakalı ne zaman olduğunu anlamalarına yardımcı olabilir. Bu, pazarlama mesajlarının zaman, konum ve diğer verilere dayanarak gönderilmesine olanak vererek daha hedefli tanıtım içeriğinin sunulmasına olanak tanır.

4. Müşteri Deneyimi

Seyahat ve turizm endüstrisindeki oteller ve diğer işletmeler, müşterilerle çok çeşitli etkileşimlere sahiptir ve bu etkileşimlerin her biri, genel müşteri deneyimini iyileştirmek için kullanılabilecek değerli veriler sağlayabilir. Bu veriler, sosyal medya konuşmalarından ve çevrimiçi incelemelerden hizmet kullanım verilerine kadar her şeyi içerebilir. Etkin bir şekilde kullanıldığında, bu bilgiler müşterilerin en çok hangi hizmetleri kullandıklarını, hangilerinin hiç kullanmadıklarını ve hangilerinin talep edip konuşabileceklerini ortaya çıkarabilir. Bu veriler sayesinde şirketler, halihazırda verdikleri hizmetler, artık sağlamaları gerekmeyen hizmetler, tanıtmak istedikleri hizmetler ve yatırım yapmayı seçtikleri yeni teknoloji hakkında daha bilinçli, veriye dayalı kararlar alabilirler.

5. Pazar Araştırması

Son olarak, seyahat ve turizm endüstrisindeki kişiler, diğer otellerin veya işletmelerin müşterilere neler sunduğunu daha iyi anlamak için ana rakipleri hakkında bilgi derlemek ve analiz etmek için büyük verileri de kullanabilirler. Yine, bu veriler çeşitli kaynaklardan elde edilebilir, çünkü müşterilerin oteller ve seyahat şirketleri hakkında, özellikle çevrimiçi olarak görüşlerini paylaşacakları yer sıkıntısı yoktur. Nihayetinde, veriler rakip şirketlerin güçlü yönlerini, zayıf yönlerini ve genel itibarını belirlemek için kullanılabilir. Bu, iş liderlerinin pazardaki potansiyel boşlukları veya rakiplerin başarısız olduğu şekillerde sunma fırsatlarını tespit etmelerine yardımcı olabileceği için son derece değerli olabilir. Bu da daha fazla talep ve daha yüksek gelir sağlayabilir.

Aktur tatil sitesi