DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye
29.09.2020
336
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Sonbahar ayları emlak pazarı için en iyi ikinci dönem olarak biliniyor. Yılın bu zamanında piyasada daha az sayıda ev olması muhtemeldir ama bu durum satış için iyi hazırlanmış ve piyasa koşullarına göre doğru fiyatlandırılmış bir gayrimenkulün hızlı bir şekilde satılabileceği anlamına gelir.

Alıcılar, soğuk havalar gelmeden hızlı bir şekilde satın almaya motive olur. Kış aylarında ev aramanın ve taşımanın daha zahmetli olacağı düşünülür. Havanın çok sıcak ya da çok soğuk olmaması satılık ev gösterirken gayrimenkul danışmanlarına ve müşterilere avantaj sağlar.

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

Sonbaharda gayrimenkul arayan kişiler iş, okul değişikliği vb. nedenlerden dolayı ev değiştirme kararı almış olabileceklerinden taşınma konusunda vakit kaybetmek istemezler. Bu durumda gayrimenkul danışmanlarının işi kolaylaşır, daha çabuk anlaşma sağlanabilir.

Sonbaharda rakiplerinden bir adım öne çıkmak ve daha fazla kazanmak isteyen gayrimenkul danışmanlarının yapması gerekenleri 6 tavsiyede sıraladık.

İşte sonbaharda ev alıcısı çekmek için 6 harika ipucu…

Bu harika ipuçlarıyla evinizi sonbaharda nasıl satabileceğinizi görmek için okumaya devam edin!

 

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

1. Emlak pazarına hâkim olun

Dikkat: Evlerin sonbaharda pazarlık yaptıkları bir bölgedeyseniz, evi benzer evlerden belirgin bir şekilde daha yüksek bir fiyattan çıkarmak, alıcıları uzaklaştırmak için kesin bir yoldur. Tam da bu nedenle satılık evi sonbaharda satmak için en önemli ipuçlarından biri, doğru fiyatlandırmak!

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

Doğru fiyatlandırma yaparken, genellikle bu aylarda bankaların başlattığı konut kredi kampanyalarını ve düşen faiz oranlarını iyi analiz etmek gerekiyor. Bu konuda müşterilerinize yön gösterici olmanız ev satışında sizi bir adım öne geçirecektir.

2. Portföyünüzü ve emlak ilan fotoğraflarını güncelleyin

Portföyünüzdeki gayrimenkullerin güncel olduğundan emin olduktan sonra ilanlarınızı özelliklerine göre kategorilerine ayırabilirsiniz.

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

Kontrollerinizi yapın: Gerekirse ilan fotoğraflarını yenileyin. İlanlarınızın tıklanmasında fotoğrafların payı kuşkusuz çok büyük. Odaları doğru açıdan görüntülemek, binanın dış görünümünü en iyi şekilde yansıtmak zamanınızı alabilir. Bu nedenle profesyonel bir fotoğrafçıyla çalışabilirsiniz.

İlanlarınızda merak edilen bilgiler vermeye, söz konusu gayrimenkulü objektif bir biçimde tanıtmaya özen gösterin. Evin özelliklerinin yanı sıra konumu ve ulaşım bilgilerini de eklemeyi unutmayın.

3. Evin taşınmaya hazır olduğunu garantileyin

Sonbahardaki konut alıcıları arasında atama nedeniyle şehir veya muhit değiştiren memurlar, doktorlar, çocuğu yeni bir okula başlayan aileler ve öğrencilere daha fazla rastlayacaksınız. En kısa zamanda, en temiz, boyalı ve taşınmaya hazır konutların talep göreceği bir gerçek. Bu doğrultuda evin yeni sahibinin yaşamına en az masrafla hazır olduğunun altını çizin.

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

4. Satılık evi alıcı ziyaretlerine hazırlayın

Evin değerini düşürmemek ve pazarlık oranını azaltmak için evde gerekli onarım ve iyileştirmeleri yapmak için ev sahibiyle işbirliği yapın. Unutmayın, alıcılar özellikle havalar soğumaya başladığında enerji verimliliği, ses yalıtımı ve yeni döşeme gibi konulara odaklanacaktır.

Her şeyden önce ışığı evin içine daha çok girmesini sağlayın. Panjurlu evlerde panjurları yukarı çekin, salondaki perdeler açık kalsın. Boş bir ev satışa çıkmışsa, özellikle pencerelerin temiz olmasına özen gösterin.

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

5. Bölgenizde uzman olduğunuzu gösterin

Hizmet verdiğiniz bölgedeki emlak fiyatları, ulaşım olanakları, hastane, okul, yakın gelecekte hayata geçirilecek konut, ulaşım vb. projeler hakkında bilgi vermek ve yakın gelecekte bölgede gerçekleşecek projelerin emlak piyasasını nasıl etkileyeceğini anlatmak, bölgenizle ilgili uzman bir gayrimenkul danışmanı olduğunuzu gösterir.

İl, ilçe ve mahalle olarak emlak fiyat trendleri hakkında aradığınız bilgilere Zingat.com Bölge Raporu sayfasından hızlıca ulaşabilirsiniz.

Sonbaharda daha çok konut satışı için 6 tavsiye

6. Sonbahara özel dijital pazarlama yapın

Emlak ofisinizin web sitesi, sosyal medya hesaplarınız ve varsa bloğunuz için sonbahar temalı içerikler kullanın. Yaz aylarında yoğun bir tempoyla çalışmış, kurumsal hesaplarınıza gereken özeni gösterememiş olabilirsiniz. Şimdi tüm sosyal medya hesaplarınızda, pazarlama çalışmalarına devam etmenin tam zamanı!