DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Tam kapanmada ormanlar moloz döküm sahası oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tam kapanmanın ardından devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle ormanlık bölgelerin moloz döküm alanı haline getirilmesi vatandaşları ve çevrecileri isyan ettirdi. Arkeolojik ve Doğal Sit Alanları’na dökülen molozlara Orman Bakanlığı’nın koyduğu işaret ve levhalarda önlem olmadı.

Tam kapanmada ormanlar moloz döküm sahası oldu
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tam kapanmanın ardından bütün hızıyla devam eden inşaat faaliyetlerinde şantiyelerden çıkan molozların ve atık malzemelerin 1. Derece Arkeolojik ve Doğal sit Alanları’na dökülmesi vatandaşları ve çevrecileri isyan ettirdi.

KAMYON VE TRAKTÖRLERLE ORMANLARI MOLOZ DÖKÜM ALANI YAPTILAR

Konacık Mahallesi’ndeki 2500 yıllık Pedasa Antik Kenti ve Demir Ormanları ile Kızılağaç Mahallesi’ndeki Kayın ormanlarındaki tarihi Leleg yolu üzerine dökülen tonlarca inşaat artığı doğa severleri isyan ettirdi.

HAVALAR AŞIRI ISINDI YANDI TEHLİKESİ ARTTI

Son bir haftadır ormanlık alanlara dökülen molozların ciddi şekilde arttığını belirten Doğal Yaşamı Koruma ve Yaşatma Platformu üyelerinden evli ve bir çocuk annesi Selma Nalbantoğlu “Tarihi ve doğa güzellikleri ile korunması gereken ormanlar özellikle tam kapanmanın ardından traktör ve kamyonlarla getirilen inşaat molozları ile adeta çöp döküm sahası oldu. Tam kapanmada nasıl bunları getirip döküyorlar akıl alacak iş değil, bu molozların içerisinde kağıt ve cam artıklarıda var havalar çok ısındı her an bir yangın felaketi yaşanabilir molozların acilen kaldırılması için orman işletme yetkililerine bilgi verdik, umarım gereğini yaparlar” dedi.

Kaynak : Anterhaber

Bodrum Ev Emlak