DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Tamamı kurudu, niye diktiniz?

Tamamı kurudu, niye diktiniz?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrum’un Torba Mahallesi’nde geçtiğimiz ocak ayında yüzyıllardır kullanılan eski Torba-Yalıkavak toprak yolu Orman İşletme Şefliği tarafından ani bir kararla çukurlar açılarak fidan dikilmiş yolun trafiğe kapatılması vatandaşların tepkisine neden olmuştu, dikilen 300 fidanın tamamı kurudu. Vatandaş neler oluyor diye sordu?

Kaynak Anterhaber.com

Bodrum’un Torba Mahallesi sahil yolunu Demir Mevkii’ne bağlayan eski Bodrum-Yalıkavak yolunun 17 Ocak 2021 tarihinde Orman İşletme Şefliği’ne ait memur, işçi ve iş makinaları ile trafiğe kapatılarak ağaçlandırılmaya başlanması tepki çekmişti. Yaklaşık 1400 metre uzunluğunda ve yüzyıllardır kullanılan yolun sadece 300 metresinin fidan dikimi yapıldığını belirten vatandaşlar tepki göstermiş “Burada amaç fidan dikmek değil, başka bir şey ama çözemiyoruz. ” diyerek tepki göstermişlerdi.

DİKİLEN FİDANLARIN HİÇ BİRİ TUTMADI KURUMAYA TERK EDİLDİ

1975’li yıllara kadar Bodrum-Torba- Gündoğan Yalıkavak yolu olarak kullanılan toprak yol Orman İşletme Şefliği tarafından ağaçlandırılmıştı. Bu nedenle yangın çıksa itfaiye, vatandaş hastalansa ambulansın geçemeyeceği bir yer yaratılmıştı. Yolun araç trafiğine kapatılmasını eleştiren evli ve iki çocuk annesi emekli öğretmen Yeşil Tekdal “Fidan dikmek çok güzel ama zaten burası ormanlık bir alan ve bu yolda vatandaşlar balık avlayıp, denize giriyorlardı. Çünkü Torba Mahallesi’nde halkın denize gireceği yer kalmadı. Orman İşletme Müdürlüğü’nün buradaki tasarrufunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Burası araç trafiğine kapatıldı, pekin yarın yangın çıkar ve birine ambulans gerekli olursa ne olacak, ilgili ve yetkili merciler bu konuda vatandaşı aydınlatırsa memnun oluruz.Yüzyıllardır kullanılan tarihi bir yolu kapatmak kimin ne işine yaradı, fidanlarda kurudu, buraya harcanan emek ve parada uçtu” demişti.

Tamamı kurudu, niye diktiniz?

VATANDAŞ TEPKİLİ “KEŞKE DİKİLEN FİDANLAR TUTSAYDI”

Bugün gelinen durumda Bodrum İşletme Şefliği tarafından neden dikildiği anlaşılamayan ve yolun kapanmasına neden olan fidan dikimindeki 300 fidanın tamamının kuruduğunu belirten Önder Göçmen “Bu yola fidan dikimini zaten anlayamadık. Fidanları diktiler gittiler bir daha gelmediler. Amaç burada fidan dikimi değil sanki vatandaşın o yolu ve sahili kullanmaması için yapıldı gibi geldi bize. Çünkü insanların torba sahilinin tamamının işgal altında olması nedeniyle denize girecek yeri kalmamıştı. Birde anlayamadığımız yolu kapattın, fidan diktin niye bakımını yapmadın, bu para sizin bizim cebimizden çıkıyor. Burada fidan dikimi yapıyormuş gibi yapıp fidanları diktiler, yolu vatandaşa kapattılar, iskele çakma makinası getirdiler, bıraktılar, Torba’da neler oluyor anlamıyoruz, bir mahalle bu kadar sahipsiz bırakılır mı” diye konuştu.

Orman İşletme Şefliği’nden bugüne kadar bir açıklama yapılmadı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılırsa açıklamayı aynen yayınlarız.

Aktur tatil sitesi