DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Tarihi Yağ Hali eski ihtişamına kavuşuyor

Tarihi Yağ Hali eski ihtişamına kavuşuyor
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Menteşe ilçesi Arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali, yenilenen yüzü ve yaşatılan eski dokusuyla vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor.

Sinema gösterimi, müzik dinletileri ve vatandaşların sosyal aktivitelerde bulunabileceği yaşam alanları oluşturulan bölgede, eski ve yeninin bir araya getirilmesi planlandı. Yenilenen tarihi alanda  çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, alanda yaptığı incelemenin ardından gazetecilere, yaşadıkları şehirlerde, geçmişle gelecek arasında köprü olan ve tarihsel serüveni olan yapıları canlandırdıklarını söyledi.

Tarihi Yağ Hali’nin de, bu yapılardan biri olduğunu, tamamlandığında vatandaşların buluşma noktası olacağını belirten Gürün, “Muğla, Karia ve Likya medeniyetlerinin yanı sıra birçok uygarlığa, millete ev sahipliği yapmış, hala o tarihsel izleri taşıyan eşsiz bir coğrafya. Bu coğrafyada tarihi yaşatan birçok eserin yanı sıra tarihi dokuyu canlı tutan yapılar da var.” dedi.

polat-galle