DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Tesla, Porsche ve Mercedes Hadımköy’den giyiniyor

Otomotiv tekstilinde dünyanın sayılı üreticilerinden olan Hassan Tekstil, Porsche, Tesla, BMW, Mercedes gibi dünya devleri için üretim yapıyor. Yeni yatırımıyla şirket Çin pazarına da giriyor. 

Tesla, Porsche ve Mercedes Hadımköy’den giyiniyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türkiye’nin açık ara yılardır ihracat şampiyonu olan otomotivde ana sanayi kadar yan sanayi firmalarımız da önemli başarı öykülerine imza atıyor. Merkezi İstanbul Hadımköy’de olan Hassan Group, özellikle otomotiv tekstili konusunda dünya devlerine üretim yapıyor. 1970’li yılarda Murat 124’e hindistancevizi liflerinden koltuk döşemesi üreten Hassan Tekstil, yeni yatırımlarla büyüyor. Şirket, Porsche, Tesla, Mercedes ve BMW başta olmak üzere dev markaların birçok modelinde kullandığı motor izolatörü, koltuk kılıfı astarı, koltuk arkası halısı, taban bagaj halızı, yan giydirmeler, tavan kumaşı ve şapkalık gibi ürünlerini  Hadımköy tesisinde üretiyor. 

ÇİN’E DE SATIŞ BAŞLIYOR 

Hizmet verdikleri en büyük sektörün otomotiv olduğunu belirten Hassan Tekstil Genel Müdürü Ahmet Şişman, “12 milyon euroluk yeni üretim hattıyla; motor izolatörleri ürünlerinde 74 milyon adet otomobile ürün üretebilecek kapasiteye ulaştık. 7 ayrı şirketimizle, bin 200’ün üzerinde çalışana sahibiz. Yeni hattımızda üreteceğimiz motor izolatörleri ile birlikte Çin’e de satış yapacağız. Ciromuzun yüzde 55’i ihracattan kaynaklanıyor” açıklaması yaptı. 

 

Aktur tatil sitesi