DOLAR
32,5357
EURO
34,8970
ALTIN
2.435,38
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Trivago CEO’su Axel Hefer açıkladı; Turizmde toparlanma ne zaman olacak?

Trivago CEO’su Axel Hefer açıkladı; Turizmde toparlanma ne zaman olacak?
29.11.2021
451
A+
A-
velux

COVID-19 salgını seyahat endüstrisini kalıcı olarak etkiledi. Yakın zamana kadar, turizm ciddi şekilde acı çekti. Turizme yapılan harcamaların 2024 yılına kadar kriz öncesi seviyelere dönmesi olası görünmüyor. Ancak uzun vadeli etkiler yıkıcı görünse de, endüstri liderleri COVID-19 krizinden alınan birçok dersin seyahat şirketlerinin eskisinden daha güçlü bir şekilde geri dönmesine yardımcı olabileceğini görüyor.

‘Seyahat şokundan’ sonra yeniden toparlanmaya gitmek için ne gerekiyor?

Trivago CEO’su Axel Hefer, daha fazla müşteri ile yeniden seyahat rezervasyonu yapmaya hazır hale gelindikçe, 2022’de seyahat toparlanmasının başlayacağını tahmin ediyor.

COVID-19 endişeleri azalmaya başladığında, gümüş bir astar ortaya çıkıyor: 2021 McKinsey anketine göre, seyahat etmek, anket katılımcıları için dışarıda yemek yemenin ardından en çok arzu edilen ikinci etkinlik konumunda. Bu veriler Otel rezervasyonları ve kiralık araba rezervasyonlarında büyük bir toparlanmayı gösteriyor.

Otelleri ve alternatif konaklama yerlerini karşılaştırmaya odaklanan küresel bir konaklama arama platformu olan Trivago’nun CEO’su Axel Hefer, bazı görüşlere sahip. Pandemi başladığından beri Hefer, seyahat felsefelerinin ve planlarının yerel ve hafta sonu seyahatlerine, güvenlik ve seyahat deneyimi dahil olmak üzere daha geniş ihtiyaçlara – yalnızca mevcut en düşük fiyata değil – kaydığını gördü. Hefer, “Yurt içi ve komşu ülkelere seyahate doğru büyük bir talep ve kıtalararası seyahatten uzaklaşma gördük” diyor. Bu değişim, ağırlıklı olarak mevcut kısıtlamalar ve seyahat belirsizliğinden kaynaklandı. Gezginler, bir yere gidebilirlerse eve dönebileceklerini ve hızla değişen seyahat kısıtlamaları nedeniyle sıkışıp kalmayacaklarını bilmek istiyor.”Trivago CEO’su Axel Hefer açıkladı; Turizmde toparlanma ne zaman olacak?

McKinsey’den Nina Wittkamp, ​​Hefer ile sektörü etkileyen en büyük seyahat trendleri, geleceğin eğlence ve iş seyahatleri için neler getirebileceği ve şirketinin geleneksel tekliflerinin ötesine geçmek için aldığı cesur hamleler hakkında konuştu.

Axel Hefer: COVID-19 pandemisi sırasında müşterilerin yurt içi seyahatlere veya komşu ülkelere seyahatlere, şehirler yerine daha fazla plaj ve doğa destinasyonuna kayması ve kıtalararası seyahatten kaçınmasıyla seyahat kalıpları önemli ölçüde değişti. Daha yakın zamanlarda, birçok kısıtlamanın kalktığını gördüğümüz için, Londra, Amsterdam, Berlin, New York ve Chicago gibi şehirlere seyahatin birkaç isme geri döndüğünü görebiliriz.

Uzun vadede bile uzun mesafeli, kıtalararası seyahat konusunda daha az iyimserim. Transatlantik rotaların açılması, uluslararası turizm için önemli bir talebe yol açabilir, ancak çıkış yapan ülke ile varış ülkesi arasında senkronize olan güvenlik önlemlerinin uygulanması ihtiyacı nedeniyle coğrafyalar arası seyahat daha karmaşıktır. Örneğin, bir bölge hijyen ve güvenlik önlemlerine yoğun bir şekilde yatırım yapıyorsa, ancak başka bir bölgeden dönüş için hala karantina kısıtlaması varsa, bu yasaklayıcı hale gelir.

Evden ne kadar uzaklaşırsanız, o kadar belirsiz hissedebilirsiniz. Yeni varyantlar hariç, umudum, 2022’nin ortasına kadar, çoğu kilit pazarda COVID-19 aşılama seviyeleri yükseldikçe ve gezginler bir miktar kısıtlamaya alıştıkça ve bunları kabul edilebilir buldukça, ülkeler arasında seyahat önlemlerinin normalleşeceğidir. Ancak genel seyahatin daha az riskli görüldüğü pandemi öncesinde sahip olduğumuz güveni yeniden kazanmak yıllar alabilir.Trivago CEO’su Axel Hefer açıkladı; Turizmde toparlanma ne zaman olacak?

McKinsey: 2022’ye kadar devam edebilecek iş seyahati trendlerinden bazıları nelerdir?

Axel Hefer: 2021 yazında COVID-19 vakalarındaki artış, birçok işletmenin bu sonbaharda ofislerini açmayı yeniden düşünmesine neden oldu ve bazıları şimdi 2022’de yeniden açılmak istiyor. Açık ofislerin olmaması, beklenen iş seyahati toparlanmasını etkiledi ve şeyleri beklemeye alın.

Axel Hefer: Salgın gözlerimizi birkaç şeye açtı. En önemlisi, bize seyahat pazarının birkaç gün içinde büyük büyümeden faaliyetsizliğe kadar ani bir değişim geçirebileceğini gösterdi. 2019 yılında seyahatte rekor bir yıl yaşadık; sonra 2020’de çok uzun bir sürenin en kötüsüydü. Ayrıca, seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesine piyasanın anında tepki verdiğini gördük. Örneğin Almanya’da kısıtlamaların kaldırıldığı duyurulduğunda, aynı gün rezervasyonlarda büyük bir artış oldu.

Seyahat şirketlerinin operasyonları için ilk çıkarım, değişken maliyetlerin çok büyük bir prim getirdiğidir. Şirketinizin maliyet yapısı ne kadar sabitse ve ne kadar fazla varlığa sahipseniz, bu tür değişkenlikle başa çıkmanız o kadar zor olur. COVID-19 krizine benzer ölçekte sık sık pandemi dalgaları görebileceğimiz bir geleceğe bakıyorsak, çoğu şirketin maliyet yapılarını ayarlamaya bakması gerekecek.

Diğer büyük zorluk, ön ödemelerin geri ödenmesiydi. Ön ödemeleri toplayan birçok tüccar, kendilerini – bazı durumlarda milyarlarca doları – çok hızlı bir şekilde ödemek zorunda buldu. Bir şirketin nakit akışına bu tür bir darbe oldu.

Son olarak, yardım ettiğimiz ortakların çoğu varlıklı kişilerdir. Birçoğu için, operasyonel olarak işlenmesi ve ardından finanse edilmesi gereken bir geri ödeme duvarı ile karşı karşıya kalırken herkesi tamamen yeni bir çalışma düzenine taşımak – bu olağan dışı bir fırtınaydı.Aşılanmayan AB dışı ülke vatandaşları, AB ülkelerine seyahat edemeyecek. Vize için de normal pasaport ve bu pasaport gerekecek.

TRİVAGO’NUN PANDEMİYE YANITI

McKinsey: Trivago, COVID-19 krizinden nasıl yenilikler çıkardı?

Axel Hefer: Tüketiciler için, kalıcı olacağını düşündüğüm bir trend belirledik – çevrenizi gerçekten sevmeyi ve evinize daha yakın olan daha kısa yolculuklar yapmayı öğrenme. Buna karşılık, yerel seyahat için ilham ihtiyacına hitap eden bir ürünü piyasaya sürdük. Hemen hemen herkes, sürüş mesafesindeki etraflarındaki ilk üç veya dört varış noktasını bilir. Peki ya daha az bilinen yerler? Bu yeni ürün, biraz daha niş olan ve belki de duymuş olabileceğiniz ama belki de hiç gitmediğiniz noktalara hitap ediyor. Platform aracılığıyla, yalnızca geziler değil, farklı yerel etkinlikler için rezervasyon yapmanın yeni yolları olacak.

“Kalacağını düşündüğüm bir trend belirledik – çevrenizi gerçekten sevmeyi ve eve daha yakın olan daha kısa geziler yapmayı öğrenme. Buna karşılık, yerel seyahat için ilham ihtiyacına hitap eden bir ürünü piyasaya sürdük.”

İş tarafında, Trivago gibi bir şirket için en büyük fırsat, iş ortaklarımızın mevcut tekliflerinden kaynaklanan maliyetleri düşürmelerine, tekliflerini iyileştirmelerine ve stratejik odaklarını korurken ölçek ekonomilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olan daha fazla hizmet sunmaktır. Bunu yapmak için, özellikle müsaitlik süreci olmak üzere küresel otel ve konaklama pazarına ilişkin anlayışımızı yeniden değerlendirmeye daha fazla yatırım yapmaya başladık.

Pandemi sırasında, ortaklarımıza, hem gezginlerin hem de otelcilerin otelle ilgili belirli ihtiyaçlarını sürekli olarak değerlendiren, taze ve derinlemesine veriler sağlayan temel bağlantımıza (büyük ölçekli meta aramamıza) erişim sağlayan bir teklifi yumuşak bir şekilde başlattık. Bu teklif, aksi takdirde geniş ölçekte bu bilgi düzeyine erişemeyecek olan küçük ortaklarımız için özellikle çekicidir. Belirsizlik zamanlarında, ortak işbirlikleri, daha değerli hale geliyor.

polat-galle