ref: refs/heads/v3.0
DOLAR
28,8984
EURO
31,8500
ALTIN
1.903,86
BIST
8.093,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
14°C

Türkiye Arıcılık Haritası Güncellendi: Arıcılar İçin Dijital Rehber Oluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası’nın güncellendiğini açıkladı. Yeni harita, arıcıların illerin flora çeşitliliği, çiçeklenme dönemleri ve bal ormanı alanları gibi bilgilere ulaşmalarını sağlayacak. Harita, TarımCebimde mobil uygulamasına da entegre edildi.

Türkiye Arıcılık Haritası Güncellendi: Arıcılar İçin Dijital Rehber Oluşturuldu
A+
A-
polat-galle

Türkiye Arıcılık Haritası Güncellendi: Arıcılar İçin Dijital Rehber Oluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası’nın son güncellemeleriyle arıcıların birçok önemli bilgiye kolaylıkla ulaşabileceğini ifade etti. Bakan Yumaklı, “Arıcılar artık hangi bölgeye, hangi dönemde, hangi çiçek için arılarını götüreceklerini kolayca belirleyebilecekler,” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye, yıllık 118 bin ton bal üretimi ve 8,9 milyon adet kovan varlığı ile arıcılık sektöründe önemli bir konuma sahip. Özellikle Batı Akdeniz ve Güney Ege bölgelerinde çam balı üretiminin yüzde 90’ı Türkiye’de gerçekleşiyor.

Bakan Yumaklı, “Oluşturduğumuz Türkiye Arıcılık Haritası, bu alanda faaliyet gösteren paydaşlarımız ve vatandaşlar için dijital bir rehber niteliği taşıyor,” ifadelerini kullandı. Haritanın, Bakanlığa bağlı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından projelendirildiği ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirildiği belirtildi. Harita ayrıca, TarımCebimde mobil uygulamasına entegre edildi.

anthaven