DOLAR
32,2957
EURO
35,1138
ALTIN
2.276,54
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C

“Türkiye uçuşları risk altında”

“Türkiye uçuşları risk altında”
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türkiye’de coronavirus vakalarında rekor kırılması Rusya’da yankı uyandırdı. Rus medyasında, vakaların kontrolden çıkması durumunda Türkiye uçuşlarına sınırlama ya da yasak gelebileceği iddiaları yer alıyor.

Türkiye’de coronavirus vakalarının hızla artışa geçmesinin ardından Rus resmi yetkililerden “Tatillerin ülke içinde yapılması, yurt dışına tatil gidilerek risk alınmaması” gibi dolaylı uyarılar geliyor.

Öte yandan Rus virologlar, mutasyonlu coronavirus vakalarındaki artış nedeniyle Rusya vatandaşlarına Türkiye’de tatil yapma fikrinden vazgeçmeleri çağrısında bulundu.

İzvestiya Gazetesi’ne konuşan uzmanlar, Türkiye’de İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya varyantları tabir edilen mutasyonlu virüs vaka sayısının on binlere ulaştığına dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına atıfta bulunan gazete, Türkiye’deki her 4 vakadan 3’ünde İngiltere varyantına rastlandığını yazdı.

TUR OPERATÖRLERİNDEN DEĞERLENDİRMELER

Gazetenin ulaştığı tur operatörü temsilcileri ise Türkiye’ye kısmi bir uçuş yasağının gelebileceği kanısında.

Bir tur şirketi temsilcisi, Rusya’nın bazı şehirlerinden Türkiye’ye uçuşların yasaklanmasının bir ön hazırlık niteliğinde olabileceği kuşkusunu dile getiriyor.

Doktorlar ise turistlere dikkatli olmalarını tavsiye ederek aşıya güvenmemeleri uyarısında bulundu. Buna göre, Rusya’da geliştirilen aşıların yeni varyantlar karşısında ne derece etkin bir savunma sağlayacağı hala bir soru işareti.

Yeni varyantların eninde sonunda Rusya’ya da ulaşacağını belirten bir virolog, sınırların kapatılması sayesinde zaman kazanmanın mümkün olacağını belirtiyor. Buna göre, söz konusu zamanda Rusya’nın geliştirdiği aşıları yeni varyantlara göre değiştirmek için yeterince zamana kavuşmak mümkün hale gelecek.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre; Salı günü Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, şu anda Rusya’da 103 İngiliz ve 10 Afrika koronavirüs varyantı saptandığını açıkladı.

Popova, vakalarının çoğunun Türkiye’den gelen yolcular tarafından getirildiğini söyledi.

Popova, koronavirüsün yayılmasıyla mücadele için kurulan koordinasyon konseyinin başkanlık toplantısında yaptığı açıklamada, “Hem İngiliz hem de Güney Afrika varyantı farklı ülkelerden getirildi, ancak sadece Türkiye’den her iki versiyon da farklı kişiler tarafından ve farklı zamanlarda getirildi” dedi.

Popova göre Türkiye’deki durum kötüleşmeye devam ediyor. Rus yetkili, “Mart ayının ortasından bu yana yeni koronavirüs enfeksiyonu vakalarının sayısında yüzde 40’ın üzerinde bir artış var. Yani vakalarda patlama olarak nitelenebilecek bir artış oldu” şeklinde konuştu.

Rospotrebnadzor Başkanı, Türkiye ile ilgili durumu özel kontrol altında tuttuklarını, çünkü Rusya vatandaşlarının seyahatlerin çoğunun Türkiye’ye yapıldığını vurguladı.

CHARTER UÇUŞLARI TEHLİKEYE GİREBİLİR

Turizm sektöründen bazı uzmanlar, yaz sezonunun Mayıs tatili ile başlamasının planlandığını, eğer Türkiye’deki vakalar yakın zamanda kontrol altına alınamazsa charter uçuşlarının tehlikeye girebileceğini, buna karşılık Türkiye’de yaz başlamadan önce en azından turistik şehirlerde birkaç haftalık “kapanma” ile turizm sezonunun daha az hasar görebileceğini vurguluyor.

Aktur tatil sitesi