DOLAR
32,5150
EURO
34,9633
ALTIN
2.430,04
BIST
9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Türkiye’deki yangınlar Rus turistlerin talebini nasıl etkiledi?

Türkiye’deki yangınlar Rus turistlerin talebini nasıl etkiledi?
04.08.2021
1.211
A+
A-
polat-galle

Türkiye’deki orman yangınları Rus turistlerin Türkiye’deki tatil talebini nasıl ve ne derece etkiledi?

“Orman yangınlarıyla ilgili son durum Rus turistlerin Türkiye’deki tatil talebini etkilemedi. Ruslar, Antalya sahillerine tur paketi satın almaya devam ediyor, alıyorlar. Ayrıca tur fiyatları aynı kaldı.”

Bu açıklama, Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin’den geldi.

“OTELLERİN GÖNDERDİĞİ VİDEOLARI TURİSTLERE GÖSTERİYORUZ”

Veçernyaya Moskva Gazetesi’ne konuşan Dmitri Gorin; “Yangınlarla bağlantılı olarak Ruslar turlarını iptal etmek için tur operatörlerine başvurmuyor. Ayrıca yeni tur satışları da yangınların çıkmasından önceki seviyede kalmaya devam ediyor. Şu anda değişen tek şey, belirli otellerde misafirlerin geçici olarak başka otellerde sevk edilmesi. Durumu turistlerle birlikte çok dikkatli bir şekilde izliyoruz. Turistlerin güncel bilgileri görebilmesi için otellerin bize gönderdiği videoları online olarak turistlere gösteriyoruz” dedi.

Turkrus.com’un haberine göre Rus yetkili, Ağustos ayının “en yüksek sezon” olduğunu, sadece Temmuz ayında Türk sahillerinde 547 bin Rus vatandaşının tatil yaptığını, Ağustos ayında bu sayının daha da artmasını beklediklerini vurguladı.

INTOURIST: GEÇİCİ DÜŞÜŞ YAŞANDI

Diğer yandan Gazetemru.com’un aktardığı habere göre RIA Novosti’ye konuşan sektör temsilcileri, Rus turistlerin geçen hafta orman yangınları nedeniyle Türkiye’ye tur talebinin geçici olarak azaldığını, ancak şimdi yeni rezervasyonların sayılarında yükseliş gözlemlendiğini ifade etti.

Gazetemru.com’un haberine göre Intourist Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada; geçtiğimiz hafta Türkiye’nin güneyinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle, Türkiye’ye yeni tur rezervasyonlarının bir önceki haftaya göre yüzde 31 azaldığı vurgulanırken, ancak bunun geçici olduğu da belirtildi.

Eylül ayı için Türkiye tur taleplerinin hala yüksek olduğuna işaret eden Intourist temsilcileri, uçuşlardaki tüm koltukların yüzde 100 satıldığını ve uçakların tamamen dolu olduğunu açıkladı.

Rusya’nın 40’tan fazla şehrinden sadece Antalya’ya her gün 105 ila 120 uçak seferi yapılıyor.