Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 7 ülkeden gelen kukla sanatçılarının katılımıyla gerçekleşecek. Festival kapsamında çocuklara ve yetişkinlere yönelik 16 farklı oyun sahnelenecek. Ayrıca, kukla sanatının gücü ve anlatım zenginliği üzerine seminerler, söyleşiler ve atölyeler de düzenlenecek. Festival, kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasına ve gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Etkinlik, 22 Ekim’e kadar devam edecek.
9. Uluslararası Ankara Kukla Festivali, Türkiye’nin yanı sıra 7 farklı ülkeden kukla sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Festival kapsamında çocuklara ve yetişkinlere yönelik toplam 16 oyun sahnelenecek.
Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği (KUKSADER) ile Tiyatro Tempo’nun işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Ankara Kukla Festivali, kukla sanatının farklı yönlerini tanıtmayı ve yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu yıl 9. kez gerçekleşecek olan festival, 7 ülkeden gelen kukla sanatçılarını ağırlayacak.
Festival, Bulgaristan’ın Varna Devlet Kukla Tiyatrosu’nun “Orakçılar” adlı oyunuyla başlayacak. Toplamda 16 farklı oyunun sahneleneceği etkinlikte, Bulgaristan, Almanya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İspanya, Rusya ve Türkiye’den kukla sanatçıları eserlerini sergileyecek.
Festivalin amacı, kukla sanatının Türkiye’de daha fazla tanınmasına ve gelişmesine katkı sağlamak. Bu doğrultuda festival kapsamında kukla sanatının gücü ve anlatım zenginliği üzerine seminerler, söyleşiler ve atölyeler de düzenlenecek. Dr. Nedim Yıldız “Tiyatro ve Müzik”, Bulgaristan’dan Katerina Ilkova “Kukla Tiyatrosunda Ses Kullanımı” ve Haluk Yüce “Kukla Oynatımında Temel İlkeler” başlıklı etkinliklerle katkı sağlayacak.
Festival Direktörü Marina Yüce, festivalin Türkiye’de kukla sanatının gelişimine katkı sağlayacak seminerlerin önemine dikkat çekti ve farklı ülkelerden gelen kukla oyunlarını sanatseverlerle buluşturma amacını vurguladı.
Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 22 Ekim tarihine kadar devam edecek ve kukla sanatı tutkunlarına zengin bir program sunacak.