DOLAR
38,8434
EURO
43,6575
ALTIN
4.044,14
BIST
9.561,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
30°C

Uluslararası Muğla Korolar Şenliği Cumhuriyet Meydanı’nda başladı

Uluslararası Muğla Korolar Şenliği Cumhuriyet Meydanı’nda başladı
10.05.2025
446
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrumhaber.com

Muğla’nın kültür sanat takviminde önemli bir yere sahip olan Uluslararası Muğla Korolar Şenliği, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başladı. Müzik ve dansın buluştuğu etkinlik, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Açılışta Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, klasik müzik repertuvarından seçilen eserlerle sahne aldı ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Ardından sahneye çıkan Çok Sesli Çocuk Korosu, neşeli ezgilerle müzik şölenini renklendirdi. Etkinlik, Anadolu’nun zengin halk danslarını sahneleyen Halk Dansları Bölümü öğrencilerinin gösterisiyle devam etti.

Uluslararası kimliğini koruyan etkinlikte, Bulgaristan’dan gelen Chernomorski Zvutski Korosu da sahne aldı. Ses, ışık ve sahne düzenlemeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan etkinlik, hem görsel hem işitsel anlamda izleyicilere zengin bir deneyim sundu.

Şenlik, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Bilim ve Sanat Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, açılışta yaptığı açıklamada, “Muğla sadece doğasıyla değil, kültürel mirasıyla da dünya ölçeğinde bir değer taşıyor. Bu zenginliği yaşatmak ve daha görünür kılmak adına kültürel etkinliklere desteğimiz sürecek,” dedi.

Uluslararası Muğla Korolar Şenliği Cumhuriyet Meydanı’nda başladı

Aktur tatil sitesi