DOLAR
32,3862
EURO
35,0429
ALTIN
2.326,30
BIST
9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Yaz sezonu için bir ülkeyle daha görüşmelere başladı

Yaz sezonu için bir ülkeyle daha görüşmelere başladı
A+
A-
polat-galle

Yunanistan, Birleşik Krallık temsilcileriyle yaz sezonu öncesinde seyahatler için görüşmelere başladığını duyurdu.  

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis, Yunan ve İngiliz yetkililer arasında seyahati yeniden başlatma konusundaki teknik konular için görüşmelerin başladığını açıkladı.

İki taraf arasında görüşülen konu başlıkları arasında aşı pasaportu uygulamasının da yer aldığı belirtildi.

Bakan Theoharis, Yunanistan ile İngiltere arasında pandemi sonrasında seyahatlerin nasıl devam edeceği ve seyahatlerin yeniden başlatılması konusunda bir anlaşmaya varılacağından umutlu olduğunu söyledi.

BBC Radyo 4’e konuşan Yunanistan Turizm Bakanı, Yunanistan’ın İngiliz yetkililerle seyahatlerin yeniden nasıl başlayabileceği konusunda ön görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Bakan Theoharis, iki ülke arasında seyahatler konusunda bir çözüme ulaşabileceklerinden oldukça umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

AŞI PASAPORTU HAKKINDA AÇIKLAMA

Aşı pasaportu uygulamasına ilişkin sorulan soruya Harry Theoharis; “İki ülke arasındaki seyahatleri sadece aşı olanlarla sınırlamak istemiyoruz. Şu an için seyahat edenlerden negatif test sonucunu sunmalarını şart koşuyoruz. Aşı olanlardan bunu istemek kaynak israfı olur. Aşı olmayanlardan seyahatleri için negatif test sonucu istenebilir. Bunun için ortak bir uygulama üzerinde anlaşmaya varabiliriz. Şart ve koşullar sürekli değişiyor. Gelişmeleri takip edip, uzmanların görüşlerini alarak; bu doğrultuda bir yol izlemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Aktur tatil sitesi