DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yazlıklar kışlık ev oldu!

Yazlıklar kışlık ev oldu!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Pandeminin etkisiyle emlak trendleri değişirken; özellikle yeni normal yaşamın başlamasını takiben online eğitim ve pek çok şirketin uzaktan çalışma sürecini devam ettirmesi yazlık evlere ilgiyi de, yazlığı olanların şehirlere geri dönmeme kararını da etkiledi.

Yazlık evler kışlık oldu

Bu gelişmeyi Sabah gazetesinden Seda Tabak “Yazlık evler kışlık oldu fiyatlar yüzde 30 arttı” başlığıyla haberleştirdi. İşte “Yazlık evler kışlık oldu fiyatlar yüzde 30 arttı” başlıklı o haberden öne çıkanlar…

Yazlıklar kışlık ev oldu!

Covid-19 salgını normalleşme sürecinin ardından seyahat kısıtlamasının kalkması, uzaktan çalışma modeline geçiş ve online eğitim sürecinin başlamasıyla yazlıkçı vatandaş, kışlık evine dönmedi.

Bu durum, yazlık bölgelerde artan ev talebini de beraberinde getirdi. Arzın da kısıtlı olması sebebiyle ev kiraları ve emlak fiyatları yaklaşık yüzde 30 arttı.

Yazlıklar kışlık ev oldu!

Era Bodrum Ofis sahibi Sertel Tezal, Bodrum’da nüfusun hala 400 bin civarında olduğunu belirterek, pandemiden önceki yıllarda istatistiksel olarak Bodrum’da ortalama yüzde 15 fiyat artışı gözlemlendiğini belirtti. “Şimdi ise Bitez, Ortakent, Yalıkavak, Gümüşlük, Gündoğan ve Türkbükü’nde yüzde 30 fiyatların arttığını söyleyebiliriz” diyen Tezal, “Bodrum’daki ev kiraları 2 bin liradan başlayıp 60 bin liraya kadar yükseliyor. Sezonluk ev kiralamak isteyenler ise bu fiyatların 2 katını ödüyor. Havuzlu bahçeli 100 metrekarelik bir evin kirası 10 bin liradan başlıyor. Eğer dayalı döşeli ful eşyalı bir ev kiralamak isteyenler için bu fiyat 2 katına çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Yazlıklar kışlık ev oldu!

Eva Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya ise İstanbul-Bursa-İzmir-otoyolu ile 3.5 saatte İzmir’e ulaşan İstanbullular’ın İzmir sahil şeridinde Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçelerindeki yazlıklara akın ettiğini söyledi ve ekledi: “İzmir’de yazlık fiyatları da korona sebebiyle yaklaşık yüzde 30 civarında arttı. Genellikle bahçeli müstakil ya da ikiz müstakil tipinde yazlık konutlar tercih edildi. Ayrıca üzerine bağ evi tarzında tek bir yazlık ev yapılabilecek küçük alanlı tarla ve arazilere olan talep de yüzde 100 arttı”

Aktur tatil sitesi