DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yunanistan-Türkiye sınırı açıldı! İşte giriş şartları

Yunanistan-Türkiye sınırı açıldı! İşte giriş şartları
A+
A-
velux

2020 Mart ayından bu yana kapalı olan Yunanistan-Türkiye sınırı alınan yeni bir karar ile tekrar açıldığı duyuruldu. Sınır kapılarının açıldığı fakat feribot seferlerin hala başlamadığı Yunanistan’a gidebilmek için neler gerekli?

2020 Mart ayından bu yana kapalı olan Yunanistan-Türkiye sınırı açıldı. Peki Yunanistan’a gidebilmek için neler gerekli?

Hava-Kara-Deniz yolu seçeneklerinden şuan için sadece Hava ve kısmen Kara yolu açıldı. Şuan itibariyle deniz yolu ile geçişlere müsaade edilmiyor.

Yunanistan’a giriş yapabilmek için gerekli işlemler;

– 2 doz aşı olmanız ve üzerinden 14 gün geçmiş ise, direkt olarak giriş yapabilirsiniz.
– Aşınız yok ise, 72 saat içerisinde yapılmış PCR testi (negatif sonuçlu)
– Veya 48 saat içerisinde yapılmış antijen testi

AŞI VE PCR TESTİ ZORUNLU OLDU

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Kurumunca (YPA) yayımlanan 5 Ağustos tarihli seyahat direktifinde, aşı sertifikası olan ya da “Covid-19 PCR/RAPID” negatif test sonucu beyan eden Türk vatandaşları artık Yunanistan’a giriş yapabilecek. Yunanistan’a girişte tüm ülkelerin vatandaşları için kişisel bilgiler içeren “seyahat formunu” doldurma uygulamasının devam ettiği vurgulanan direktifte, Türkiye’nin yanı sıra 35 ülke için aranan şartların 12 yaşından büyük çocuklar için de geçerli olduğu belirtildi. Ayrıca alınan yeni karar çerçevesinde tüm yolculara hudut ve gümrük kapılarında hızlı test yapılacağı, sonucu pozitif çıkanların 14 günlüğüne karantinaya alınacağı da kaydedildi.

Yunanistan’a giriş yapabilmek için gerekli olan şartları da Pegasus Havayolları/Yunanistan ve Türk Hava Yolları web sitelerinde şu şekilde paylaştı:

  • Yolcuların Yunanistan’a varışlarından en geç bir gün öncesinde https://travel.gov.gr/ adresinden ’’Yolcu Bilgilendirme Formun’’u doldurmaları gerekmektedir. Yunanistan’a varışta doldurulan formun onay e-postası ya da oluşturulan QR kod kontrol edilecektir. Aileler tek bir onay e-postası veya QR kod ile kabul edilebilir.
  • Havalimanına uçuşunuzdan en az 3 saat önce gelmeniz gerekmektedir.
  • Yunanistan’a seyahat edecek bütün yolcuların en az 14 gün önce aşılanmış olmaları ve yanlarında aşı belgeleri bulundurmaları, veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi bulundurmaları, ya da son 2-9 ay içerisinde corona virüsü atlattığına dair belge bulundurmaları gerekmektedir. Test sonuçları İngilizce olmalı ve test üzerinde yolcu ismi, pasaport veya kimlik numarası yazmalıdır. 48 saat içerisinde yapılmış negatif sonuçlu antijen testi de geçerlidir.
  • 12 yaşından küçük çocuklar testten muaftır.
  • Yolcular Yunanistan’a varışta COVID-19 hızlı teste tabi tutulabilir.
  • Uluslararası uçuşlar ile Yunanistan’a seyahat eden her yolcu, https://travel.gov.gr/ adresinde yer alan (E-PLF) Electronic Passenger Locator Form’unu Yunanistan varışından önceki gün doldurmuş ve QR kodunu almış olmalıdır.

Konuyla ilgili uyarı Türk Hava Yolları’nın web sitesinde Türkiye çıkışlı Yunanistan varışlı uçak bileti sayfasında yukarıdaki bilgileri içeren bilgi notunda çıkmaktadır. Ülkelere giriş şartları her an değişebildiğinden resmi otoriteler tarafından yayınlanan veya verilen kararları kontrol etmeyi ve ilgili makamlardan ya da uçacağınız hava yolu şirketinden güncel bilgileri öğrenmeyi unutmayın!

Yunanistan’a gitmeyi düşünenler için uyarı notu: Yunan Adaları Covid-19 haritasında “koyu kırmızı”

Bodrum Ev Emlak