DOLAR
32,2132
EURO
35,0805
ALTIN
2.525,00
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

14’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği Muğla’da Coşkuyla Gerçekleştirildi

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin düzenlediği 14’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği, Düzeyn Yaylası’nda coşkuyla gerçekleştirildi. Şenlikte Yörük kültürü geniş bir yelpazede tanıtıldı ve yöresel sanatçılar konserler verdi.

14’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği Muğla’da Coşkuyla Gerçekleştirildi
Aktur tatil sitesi

14’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği Muğla’da Coşkuyla Gerçekleştirildi

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen “14’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Şenliği” Düzeyn Yaylası’nda büyük bir coşkuyla yapıldı. Yörük dernekleri, federasyon ve konfederasyon temsilcilerinin de katıldığı şenlikte, Yörük kültürü tüm yönleriyle tanıtıldı.

Şenlikte davul zurna eşliğinde geçit töreni yapıldı. Yörük kadın ve erkekleri, yöresel çalgılarla bölgelerine has oyunları sergileyerek şenliğe renk kattılar. Yaylanın farklı noktalarına kurulan kıl çadırlarında Yörük kültürü, kullandıkları malzemeler, çalgıları ve yemekleri detaylı bir şekilde tanıtıldı. Ayrıca, kurulan stantlarda yöresel ürünlerin satışı da yapıldı.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, amaçlarının Yörük kültürünü vatandaşlara en iyi şekilde anlatmak olduğunu ifade etti. Akcan, “Yörük kültürü sadece göçmekten ibaret değildir. Doğasına, atasına, bayrağına sahip çıkan bir kültürdür,” dedi ve şenliklerin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini belirtti.

Şenlik kapsamında, yöresel sanatçılar da konserler vererek etkinliğe katkıda bulundular.