DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

El temizliği kadar ev temizliği de virüslerden ve hastalıklardan uzak bir yaşam için önemli bir ihtiyaç.

Ev temizliği yaparken dikkat edilen birçok nokta bulunuyor. Ancak bazen ev temizliği yaparken bazı köşeleri ya da eşyaları gözden kaçırabilirsiniz. Bu eşyalar sürekli göz önünde olan, dikkat çekmeyen ancak mikrop taşıyan eşyalardır.

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!
Evde temizlik yaparken unutulan eşyalara dikkat!

Ev temizliğinde daha çok özen göstermek gereken eşyalar…

Uzaktan kumanda

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!

Uzaktan kumandanın bir otel için en kirli eşya olduğunu biliyor musunuz? Çünkü uzaktan kumanda eldeki mikropları taşır. Bu sebeple evdeki uzaktan kumanda ya da oyun konsolu gibi eşyaları ayda bir kez temizlemeyi unutmayın.

Ocak açma-kapama düğmesi

Yemek ocaklarının açma ve kapama düğmelerini temizlemek zor olabilir. Ancak bu düğmeler mutfağınızı mikroplardan uzak tutmanın önemli bir parçasıdır. Bu ocak düğmelerini beyaz sirkeyle kolayca temizleyebilirsiniz.

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!
Elektrik düğmeleri

Evde temizlenmesi unutulan şeylerden biri de elektrik düğmeleridir. Sürekli elle dokunduğunuzu elektrik düğmelerini sıklıkla temizlemelisiniz.

Çöp kovası

Çöp poşeti dolduğunda çöpü atıyorsanız, ama en son ne zaman çöp kovasının içini ya da dışını temizlediniz? Mikrop ve kokudan kurtulmak için belli aralıklarla mutlaka çöp kovalarınızı temizleyin.

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!
Kapı kolları

Kapı kollarını temizlemek çok azımızın aklına geliyor. Temizlik uzmanları kapı kollarının en az haftada 1 kez temizlenmesi gerektiğini söylüyor.

Bulaşık makinesi

Tabaklarınızı, bardaklarınızı ya da çatal bıçaklarınızı bulaşık makinesi temizliyor, peki ya bulaşık makineniz ne kadar temiz? Bulaşık makinenizi en az ayda bir temizlemeyi unutmayın.

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!
Diş fırçalık

Evde temizlemeyi unuttuğumuzu şeylerden biri de diş fırçalıklarıdır. Temizlenmediğinde mikrop yuvası olan diş fırçalıklarını sık sık temizlemeyi unutmayın!

Kahve makinesi

Sık kahve içen biriyseniz kahve makinenizi en az 3 ayda bir temizlemelisiniz. Bu hem makinenin temizlenmesini hem de kireç tutmasını önler.

Temizlik yaparken dikkat edilecek eşyalar!

Bulaşık ve çamaşır süngeri

Kirli bir mutfak süngerinin tuvaletten daha fazla mikrop yaydığını biliyor musunuz? Bu sebeple mutfak süngerinizi sürekli temizleyin ve bir aydan eskiyse hemen çöpe atın.

polat-galle