Bodrum Belediyesi’nden Yalıkavak Reklam Tabelası Yıkımıyla İlgili Açıklama

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yalıkavak Mahallesi Çökertme Caddesi’nde, 2022 yılında bir otopark işletmesinin izinsiz olarak yerleştirdiği 7 adet büyük reklam panosu, Bodrum Belediyesi tarafından yıkıldı. Belediye yetkilileri, reklam tabelalarının izinsiz olduğu gerekçesiyle 14 Haziran 2025’te işletmeye 3 günlük süre vererek kaldırılmasını istedi. Ancak işletmenin sürede herhangi bir işlem yapmaması üzerine, 17 Haziran 2025 tarihinde belediye zabıta ekipleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve kolluk kuvvetlerinin katılımıyla yıkım gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi’nden Yalıkavak Reklam Tabelası Yıkımıyla İlgili Açıklama
A+
A-

Bodrum Haber

Yıkım esnasında işletme yetkilileri ile belediye ekipleri arasında sözlü saldırı, tehdit ve hakaretlerin yanı sıra fiziki müdahale girişimleri yaşandı. Kamu görevlilerinin can güvenliğinin tehlikeye girmesi üzerine polis müdahale etti. Olay sırasında bazı kişiler gözaltına alındı ve adli-idari süreçler başlatıldı. İzinsiz reklam panoları polis gözetiminde kaldırıldı.

Bodrum Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada; kamu düzeni, kent estetiği ve vatandaş güvenliği açısından yasalara aykırı uygulamalara karşı kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti. Kamu görevlilerine yönelik şiddet, tehdit ve hakaret davranışlarının kabul edilmeyeceği vurgulandı.