DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
16°C
Muğla
16°C
Yağmurlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C

Bodrum’un Gözde Yatırımcıları İBB Soruşturmasında İfadeye Çağrıldı

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İBB soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı. Akın’ın Bodrum’daki yatırımları, Tanıtma Vakfı üyeliği ve belediyeyle ilişkileri dikkat çekiyor.

Bodrum’un Gözde Yatırımcıları İBB Soruşturmasında İfadeye Çağrıldı
A+
A-

Hamdi Akın İBB Soruşturmasında İfadeye Çağrıldı

Bodrum Haber

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Ünlü iş insanının çağrılmasının ardından Akfen Holding hisseleri yüzde 6’ya yakın değer kaybetti.

İfadeye çağrıldı, hisseler düştü

Soruşturma kapsamında Hamdi Akın’ın İBB ile ilişkili iş ve eylemlerine yönelik olarak savcılığa ifade vermesi istendi. Borsada işlem gören Akfen Holding hisseleri, gelişmenin ardından 23,60 TL seviyesinden 22,32 TL’ye kadar gerileyerek yaklaşık yüzde 6 düşüş yaşadı.

Bodrum’da yatırımları ve ilişkiler ağı

Hamdi Akın, yalnızca Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarından biri değil, aynı zamanda Bodrum’da önemli gayrimenkul yatırımlarına sahip bir iş insanı.

  • AKFEN Holding, Bodrum’da turizm ve gayrimenkul alanında aktif; özellikle kaçak iskele tespitleriyle gündeme gelen bir otel yatırımı bulunuyor.

  • Akın ayrıca Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Yönetim Kurulu Üyesi olarak yerel tanıtım çalışmalarında etkili bir rol oynuyor.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen şehir içi ve yurtdışı deniz taşımacılığı faaliyetleri de grubun faaliyet alanları arasında yer alıyor.

  • AKFEN’in iştiraki olan Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Akfen GYO) bünyesinde görev yapan bir hukuk danışmanı, aynı zamanda Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye avukatlık hizmeti veriyor.

  • Ayrıca, 2023 yılında yapılan bir toplantıda Bodrum’un manifestosunun hazırlanmasında rol alan isimlerden biri.

Bu durum, kamu ve özel sektör ilişkilerinde çıkar çatışması iddialarını yeniden gündeme getirdi.

Vedat Aşçı da Bodrum’daki tartışmalı projeleriyle gündemde

İBB soruşturmasında ifadeye çağrılan isimlerden biri olan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Bodrum’da hayata geçirdiği lüks turizm ve gayrimenkul projeleriyle uzun süredir kamuoyunun gündeminde yer alıyor.

Aşçı, özellikle kıyı yapılaşmasıyla ilgili tartışmalara konu olan projeleriyle çevre örgütleri ve yerel halkın tepkisini çekmişti.