DOLAR
46,6359
EURO
53,1423
ALTIN
6.101,45
BIST
14.274,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
34°C
Muğla
34°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C

23. Gümüşlük Müzik Festivali 17 Temmuz’da Başlıyor

23. Gümüşlük Müzik Festivali, 17 Temmuz’da karnaval coşkusuyla açılıyor. Festivalde klasik, caz, etnik ve özgün müzikten 18 konser sanatseverlerle buluşacak.

23. Gümüşlük Müzik Festivali 17 Temmuz’da Başlıyor
A+
A-

23. Gümüşlük Müzik Festivali 17 Temmuz’da Karnaval Coşkusuyla Başlıyor

Bu yıl 23. yaşını kutlayacak olan Gümüşlük Müzik Festivali, 17 Temmuz’da Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde başlayacak. Klasik müzikten caza, etnik müzikten özgün performanslara uzanan programda dünyaca ünlü sanatçılar Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak.

Bodrum’un uluslararası kültür sanat markalarından biri haline gelen Gümüşlük Müzik Festivali, bu yıl 23. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen festival, 17 Temmuz Cuma günü Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde başlayacak.

Festivalin açılış günü bu yıl karnaval havasında geçecek. Gün boyunca çeşitli etkinliklerin yanı sıra yerel ürünler ve sanat eserlerinin yer alacağı bir panayır kurulacak. Gümüşlük’ün günbatımı saatlerinde ise sahneye Peradi Ensemble / Sista Sound çıkacak.

Festival Suda, Kumda ve Taşta Devam Edecek

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından düzenlenen festival, Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde ve Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında gerçekleşecek.

Festival, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da üç ayrı mekânsal başlıkla sanatseverlerle buluşacak:

Suda: Gümüşlük sahilinde,
Kumda: Festival merkezindeki toprak evde,
Taşta: 25 asırlık tarihi Antik Taş Ocağı’nda.

6 Eylül’e kadar sürecek festivalde, üçü masterclass konseri olmak üzere toplam 18 konser yer alacak.

Açılış Sista Sound Kürasyonuyla Yapılacak

  1. Gümüşlük Müzik Festivali, Türkiye’nin ilk kadın müzik kolektifi Sista Sound’un özel kürasyonuyla çok sesli, çok dilli ve çok renkli bir açılışa sahne olacak.

Açılışın kavramsal çerçevesini ise Bodrum’da inşaat sezonunun kapanışı ile kültür sanat sezonunun başlangıcını simgeleyen “Son Çivi İlk Nota” konsepti oluşturacak.

Açılış konserinde sahne alacak Peradi Ensemble, tamamı kadınlardan oluşan yapısıyla farklı dillerden ve coğrafyalardan ezgileri çok sesli düzenlemelerle dinleyiciye sunacak.

Kadınlar Sahneyi ve Ritmi Devralıyor

Festivalin ilk günü, yalnızca konserle sınırlı kalmayacak. Gümüşlük’te gün boyunca stantlar, aktiviteler, yeme-içme alanları ve panayır atmosferiyle festival ruhu sahile taşınacak.

Organizasyon, açılış gününü müzik, birliktelik ve pozitif enerjiyle dolu bir buluşma olarak tasarlıyor.

Dünyadan Sanatçılar Gümüşlük’te Buluşacak

Festival programında bu yıl Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda sanatçı yer alacak. Açılış konserinin ardından Hollanda’dan Mehmet Polat Quartet, ardından Umut Adan & Zebânis, Loek van den Berg Quintet, İran’dan Babak Safarnejad & Shayan Noghresaz sahne alacak.

Ağustos ayında konserler Antik Taş Ocağı’na taşınacak. Portekizli piyanist Vasco Dantas, İngiliz piyanist Charles Owen, Macar piyanist Attila Szaniszló ve Japon piyanist Teppei Kuroda, klasik müzikseverlerle buluşacak.

Festivalin ilerleyen günlerinde Nicolas Bringuier, Craig Sheppard, Varyon Quartet, Gwendolyn Masin & Faruk Kalaycı, Ekin Su Paker & Fügen Yiğitgil ve Somogyi Quartet de sahne alacak.

Festivalin kapanışı ise gelenek haline geldiği gibi Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ile yapılacak. Gülsin Onay’a kapanış konserinde oğlu Keman Sanatçısı Erkin Onay ve Rus viyolonsel sanatçısı Denis Shapovalov eşlik edecek.

Gümüşlük Festival Akademisi’nde Masterclass Programı

Festivalin eğitim ayağı olan Gümüşlük Festival Akademisi, bu yıl da genç müzisyenleri usta sanatçılarla buluşturacak.

2026 yaz sezonunda akademi kapsamında şu programlar düzenlenecek:

6 – 9 Temmuz 2026: GFA Açık Sahne Masterclass
Eğitmenler: Deren Eryılmaz, Elif Gökçe Türkili, Gülsin Onay

31 Temmuz – 10 Ağustos 2026: GFA 1. Piyano Masterclass
Eğitmenler: Gülsin Onay, Vasco Dantas, Charles Owen

12 – 22 Ağustos 2026: GFA 2. Piyano Masterclass
Eğitmenler: Craig Sheppard, Nicolas Bringuier, Gülsin Onay

25 – 30 Ağustos 2026: Keman Masterclass
Eğitmen: Gwendolyn Masin

Bugüne kadar yerli ve yabancı 2 binden fazla öğrenciye eğitim olanağı sağlayan Gümüşlük Festival Akademisi, ihtiyaç sahibi genç müzisyenleri burs ve destek olanaklarıyla da buluşturuyor.

23. Gümüşlük Müzik Festivali Programı

17.07 Peradi Ensemble / Sista Sound – Türkiye – Suda
22.07 Mehmet Polat Quartet – Hollanda – Suda
24.07 Umut Adan & Zebânis – Türkiye / İtalya – Suda
27.07 Loek van den Berg Quintet – Hollanda – Suda
29.07 Babak Safarnejad & Shayan Noghresaz – İran – Suda
03.08 Vasco Dantas – Portekiz – Taşta
06.08 Charles Owen – İngiltere – Taşta
08.08 Attila Szaniszló & Teppei Kuroda – Macaristan / Japonya – Taşta
10.08 Kumda Piyano 1
15.08 Nicolas Bringuier – Fransa – Taşta
19.08 Craig Sheppard – ABD – Taşta
20.08 Varyon Quartet – Türkiye / Almanya – Taşta
22.08 Kumda Piyano 2
25.08 Gwendolyn Masin & Faruk Kalaycı – İsviçre / Türkiye – Taşta
28.08 Ekin Su Paker & Fügen Yiğitgil – Türkiye – Taşta
30.08 Kumda Keman
03.09 Somogyi Quartet – Macaristan – Taşta
06.09 Gülsin Onay / Erkin Onay / Denis Shapovalov – Türkiye / Rusya – Taşta

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserleri saat 21.00’de, diğer konserler ise 20.30’da başlayacak.

Biletler Nereden Alınacak?

Festival biletleri; Biletix, biletinial, festival ofisi ve konser giriş kapılarından temin edilebilecek.

Festival hakkında bilgi için:
info@gumuslukfestival.org
www.gumuslukfestival.org