DOLAR
45,1846
EURO
52,9954
ALTIN
6.703,28
BIST
14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
18°C
Muğla
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Yağmurlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
13°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C

Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları için açıklama

Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları için açıklama
A+
A-

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Sınır kapılarında kapasitenin artırılması için Bulgaristan ile mutabık kaldık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapılarında kapasitenin artırılması ve şartların iyileştirilmesi için Bulgaristan ile mutabık kaldıklarının altını çizerek, kısa vadede kapılardaki geçiş kapasitelerinde yüzde 30’lara varan artışların yapılacağını duyurdu.

Konuya Kapıkule Sınır Kapısı’nda açıklama yapan Karaismailoğlu, Bulgaristan geçişli olan karayolu kapılarında yaşanan sıkıntıların öncelikleri konuların başında yer aldığını söyledi.

İLAVE GEÇİŞ KAPILARIN YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR VAR

Kısa vadede kapılardaki geçiş kapasitelerinde yüzde 30’lara varan artışların yapılacağını açıklayan Karaismailoğlu, “Ayrıca, kalıcı olarak da ilave geçiş kapılarının yapılması konusunda da önemli çalışmaları var. İnşallah 6 ay içerisinde bu kalıcı kapıların yapılması ve önemli gelişmeler yaşanacağı noktasında kendileri ile hemfikir olduk. Karayolu transit geçişlerinde olsun, ikili geçişlerde olsun Bulgaristan ile iyi ilişkilerimiz devam edecek ve buradaki taşımacılarımızın yaşadığı sorunları minimuma indirmek için elbirliği ile çalışacağız. Bu konuda hemfikir olduk” dedi.