DOLAR
45,1846
EURO
52,9954
ALTIN
6.703,28
BIST
14.442,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
18°C
Muğla
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Yağmurlu
10°C
Pazartesi Çok Bulutlu
13°C
Salı Parçalı Bulutlu
16°C

KKTC’nin yeni havayolu şirketi krize neden oldu

KKTC’nin yeni havayolu şirketi krize neden oldu
A+
A-

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı: Yeni havayolu şirketinin kurulmasıyla ilgili sıkıntı yaşanıyor.   

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, BRT’de yayınlanan 17. Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Arıklı, yeni havayolu şirketinin kurulması için başlatılan süreci aktararak, şirketi kurmak istemelerindeki amaçlarının kar elde etmek değil, bilet fiyatlarını aşağıya çekmek olduğunu söyledi.          KKTC’nin yeni hava yolu krize neden oldu

“BAKANLAR KURULU’NDAN GEÇİREMEDİK”

Arıklı ada ülkelerinde hava yolu ulaşımının büyük önem arz ettiğini anımsattı ve “6 Bin TL’den aşağı uçak bileti yok. İki firma fiyatları domine ediyor. Uçak sefer sayıları artarsa fiyatlar da aşağıya iner. Yeni Havayolu için girişim başlattık. Para olmadan şirketin kurulması için Türkiye’deki havayolu şirketleri ile görüştük. Şirketin kurulması tüzük aşamasına geldi. Ancak bunu Bakanlar Kurulu’ndan geçiremedik.” dedi.

Arıklı, “Havayolu şirketi geçmişte de kurulamadı. Bu konuda kimse adım atamadı. Kimsenin yapamadığını YDP yapmaya çalışıyor diye engellenmeye çalışıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“EN ÖNEMLİ PROJEM ENGELLENİYORSA HÜKÜMETTE KALMAMIN BİR ANLAMI YOK”

Yeni havayolu ile ilgili sıkıntıların bu hafta çözümlenmesini umduğunu kaydeden Arıklı, sorunun çözülmemesi halinde yapabileceğinin hükümetten çekilmek olacağını ifade etti.

Arıklı “Hazırladığım en önemli projem engelleniyorsa hükümette kalmamın bir anlamı yok. Bu kadar güzel bir proje Bakanlar Kurulu’ndan geçemiyorsa orada kalmamın bir anlamı yok” dedi.

Arıklı, 4.5G/5G internet projesinde de ilerleme kaydedilemediğini belirterek, bu konuda ihaleye çıkıldığını ancak birtakım sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.

Bakan Arıklı, “İş yapmak istiyorum. İş yapamadığım yerde durmamın bir anlamı yok” dedi.

Kaynak: BRT