DOLAR
45,9050
EURO
53,4602
ALTIN
6.689,52
BIST
13.662,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
24°C
Muğla
24°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C

UKOME’de kamunun ağırlığı artıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Büyükşehir Belediyelerinin Ulaşım Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Buna göre büyükşehir belediyelerini 11 üye, kamuyu ise 14 üye temsil edecek.

UKOME’de kamunun ağırlığı artıyor

Büyükşehir belediyelerinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde üye sayıları değişiyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, büyükşehir belediyelerini 11 üye, bakanlıklar, kamu kurumları ve çeşitli kamu kuruluşlarının 10 üye ile temsil edildiği UKOME’de kamunun ağırlığı 14 üyeye yükseliyor.

Bugünkü Resmi Gazete’de yer alan yönetmelikle Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin üye sayılarının ve ağırlıklarının belirlendiği 17. maddesi yeniden düzenlendi.

Düzenleme ile daha önce Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Liman Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün atadığı üyelerin yanına, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TCDD Taşımacılık Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın da birer temsilci atamasının önü açıldı. Böylece daha önce UKOME üye sayısında daha önce büyükşehir belediyelerinin ve yan kuruluşlarının 11 üyesine karşılık, diğer kamu kurumları, bakanlıklar, kamu genel müdürlükleri, komutanlıklar, sahil liman başkanlığı gibi kurumların 10 olan üye sayısı, yeni eklenecek bakanlık ve kamu kurum temsilciliklerinin üyeleriyle birlikte 14’e yükseliyor. 

Böylece büyükşehir belediyeleri ve yan kuruluşları karar alma konusunda üye sayısında 11’e 10 üstün durumdayken yeni yönetmelikle 11’e 14 azınlığa düşüyor.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR