DOLAR
32,2209
EURO
34,7805
ALTIN
2.414,81
BIST
10.272,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
23°C

Akbelen direnişinde 9. gün: Çevreci ve köylüler, güne abluka ile başladı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında direnişin 9. gününde çevreci ve köylüler güne motorlu testere sesleri ile uyandı

Akbelen direnişinde 9. gün: Çevreci ve köylüler, güne abluka ile başladı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Akbelen direnişinde 9. gün: Çevreci ve köylüler, güne abluka ile başladı

Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimine karşı başlayan direniş, 9. gününde.

Dün 10-15 yaşındaki genç çam fidanlarının kesilmeye başlanması ile arbede yaşanmış, kesim köylülerin müdahalesi ile yarım kalmıştı.

Milas ilçesindeki Akbelen ormanlarında direnişin 9. gününde kampta kalanlar güne motorlu testere sesleri ile uyandı. Muğla Valiliği’nin yaptığı “durduruldu” açıklamasına rağmen kesim, bu sabah yeniden başladı.

Köylü ve çevreciler, çadırlarından dışarı çıkarken, jandarmalar da kampın etrafını çevirdi. Aynı bölgedeki ağaçların kesimi için bu sabah 06.30’dan itibaren işçilerin jandarmanın aldığı önlemlerle yeniden kesime başladığı görüldü.

Bölgedekiler abluka altına alındı

Jandarmanın kesim alanına giderken kamp alanının içinden geçmei ise dikkati çekti. Bölgedekileri abluka altına alan ve çıkış izni vermeyen jandarma, direniş alanındaki mutfak bölümüne kadar ilerledi.

Muğla Çevre Platformu üyesi Neşe Tuncer “Telefonlar çalışmıyor kimseye ulaşamıyoruz, şu anda kamp alanının tam sınırına gelip barikat kurmuşlar, motorlu testere ile kesimler devam ediyor. İlk kez kamp alanın bu kadar yakınına gelip barikat kurdular” dedi. Bölgede telefonların çalışmadığı belirtildi.

velux
ETİKETLER: , ,