DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Anestezili Rahim Filmi

Anestezili Rahim Filmi
23.09.2020
747
A+
A-
polat-galle

Rahim filmi fiyatları arasında anestezi ile yapılması sonucu farklılık gösteren bu rahim filmi tıp dilinde anestezili rahim filmi olarak adlandırılmaktadır. Çoğunlukla ilaçlı rahim filminden korkan hastalara uygulanan bu yöntem hastanın film işlemi sırasında uyku halinde olmasını ve hiçbir şey duymamasına olanak sağlamaktadır. Alanında uzman anestezi doktorları tarafından uygulanan bu az anestezi yalnızca rahim filmi işlemi boyunca uyku halinde kalınmasını sağlamaktadır. Rahim filmi sırasında rahimden içeri aktarılan sıvının fazla derecede can yakıcı ve ağrı oranını yükseltici nitelikler taşıması hastanın panik halinin gelişmesine yol açmakta bu da işlemin olumlu sonuçlanmasını zedelemektedir. Bu nedenle önerilen anestezi etkili rahim filmi tanı alanın da oldukça başarılı sonuçları beraberinde getirmektedir.

Açık Emar Nedir?

Günümüz teknolojisinin sağlıkla buluştuğu en önemli cihazlardan bir tanesi olan açık emar cihazı, anında tanı koyabilme ve oldukça kolay uygulanabilme özelliği ile doktorların bir numaralı tercihi haline gelmiştir. Özellikle aşırı kilolu, kronik hastalıklara sahip ya da kapalı alan korkusu bulunan kişilerin korkulu rüyası haline gelen üst tarafı kapalı emar’ın bir nevi tarih olmasına olanak sağlayan bu cihaz 3 tarafı açık özelliği ile oldukça dikkat çekmektedir. Böylelikle hastanın hiçbir sıkıntı çekmeden, nefes darlığı ve yüksek ses rahatsızlığı hissetmeden kolaylıkla organlarındaki hastalık tanıları açık emar ile koyulabilmektedir.

Açık Emar Fiyatları

Açık emar, alanında en iyilerinden olan bir emar türüdür. Günümüzde oldukça kısa zamanda sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydetmiş olan bu emar türü şimdilerde hastalara sağladığı olanaklar ile adından sıklıkla söz ettirmektedir. Öncelikle hastalara rahat ve konforlu bir görüntüleme sunan bu cihazın kullanımı için gereken maliyetler belirli kriterlere göre belirlenmektedir.  Bu kriterlerin başında cihazın kullanım süresi, emar filmi çekilecek olan alanın büyüklüğü, cihazın bulunduğu hastanenin koşulları ve doktor tercihi gelmektedir. Açık emar fiyatlandırmasında dikkat edilecek bir başka husus ise filmin tek aşama olup olmadığıdır.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Rahim filmi tıp alanında oldukça sıklıkla kullanılmakta olan bir uygulama niteliğindedir. Bayanların en hassa organları arasında yer alan rahim bölgesinde oluşacak herhangi bir sağlık sorununun gün yüzüne çıkmasında ve kolaylıkla tedavi sürecinin başlatılmasında oldukça önemli bir etkendir. Bu nedenle özellikle jinekoloji polikliniği ve kadın doğum gibi dallarda kullanılmakta olan rahim filmi yöntemi rahim filmi fiyatları ile de ön plandadır. Bu film ile rahmin genel durumu, kanserli hücre taraması, sürekli bebek düşüğüne sebep olan etkenlerin belirlenmesi gibi konularda kişinin sorununu ortaya çıkarmakta oldukça ön plandadır. Bu nedenle günümüzde oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan rahim filmi cihazı tüm hastanelerde mutlak suretle barındırılmaktadır. Rahim filmi fiyatları bakımından da oldukça uygun maliyetler içermektedir.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

Rahim filmi olarak bilinen bu film türü, oldukça uzun yıllardır kullanılabilme özelliğine sahip bir teknolojidir. Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir tanı yöntemi olarak bilinen HGS filmi kadınların rahminde bulunan tüm hastalıkları kolaylıkla ortaya çıkartabilmektedir. Bir röntgene benzeyen bu film deki tek fark ilaç kullanımı yardımı ile çekilmesidir. Kadınların aylık döngülerde olduğu adet döneminin bittiği anda uygulanması gereken bu HGS filmi bu zaman diliminde rahmin daha net bir şekilde görünmesine olanak sağlamaktadır. Bu filmin çekim aşamasında öncelikle hasta jinekoloji muayene koltuğuna alınır rahim görüntüleme pozisyonunda oturtulur. Rahim ağız yapısı sabit tutulduktan sonra tıp dilinde kanül olarak adlandırılan bir alet yardımı ile enjektör içerisinden ilacın rahim kanallarına akışı sağlanır. Siyah ekran olarak görüntü olanağı sunan monitör içerisinde bu sıvı beyaz renk görünümü sağlayarak rahim ağzının ve tüplerin daha net bir şekilde görüntülenmesine olanak sağlamaktadır. Bu şekilde gerçekleştirilen HGS filmi fiyatları da bu filmin tercih edilmesinde oldukça etkilidir.