DOLAR
32,4550
EURO
34,8072
ALTIN
2.447,60
BIST
9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Antalya’da yabancı yerleşikler emlak piyasasında fiyatları artırıyor

Türkiye’nin en önemli turizm lokasyonlarından biri olan Antalya, aynı zamanda yabancıların konut alarak temelli yerleştikleri bir şehir. Bu durum Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte zirveye çıktı. Özellikle Ruslar Antalya’ya akın ederken başka …

Antalya’da yabancı yerleşikler emlak piyasasında fiyatları artırıyor
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Türkiye’nin en önemli turizm lokasyonlarından biri olan Antalya, aynı zamanda yabancıların konut alarak temelli yerleştikleri bir şehir.

Bu durum Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte zirveye çıktı.

Özellikle Ruslar Antalya’ya akın ederken başka ülkelerden de ciddi oranda yabancı yerleşik geldi.

Bu kapsamda şehirde emlak piyasası da hareketlendi. Yabancılara satışlar artarken piyasada fahiş artışlar yaşandı.

Yabancılar tekel oluşturdu

Özelikle yabancılar kendi aralarında bir tekel oluşturdu.

“Fiyatları fahiş seviyelere çıkardılar”

Çağlar, “Kendi aralarında ev-araç alıp satıyorlar. Bunları da fahiş fiyatlara yapıyorlar. Benim emlakçım yüzde 2 alırken bunlar yüzde 10 komisyon alıyorlar. Bir de üzerine koyarak satmaya çalışıp fiyatları artırıyorlar. Bu kiraların artmasına sebep oluyor.” dedi.

“Yabancı bir şahsın üzerinde 20’ye yakın ev çıktı”

Çağlar denetimlerin artırılması gerektiğini belirtirken, “Dövizimiz dışarıya gidiyor. Yabancı bir şahsın üzerinde 20’ye yakın ev olduğunu tespit ettik. Hiçbir şekilde kaydı yok. Biz satışlarımızı banka yolu ile yapıyoruz. Bunlar kayıtsız cepten alıp veriyor. Hiçbir şekilde devletimize katkıları yok.” ifadelerini kullandı.

“Herkes vergisini versin işini yapsın”

Savaştan sonra yerleşiklerin sayısının yaklaşık yüzde 20 arttığını söyleyen Çağlar, “Sadece Ukrayna’dan Rusya’dan değil. Dünyanın her yerinden göçler var. Bu göçler olmasın demiyorum fakat herkes vergisini versin. Maliye kaydını yapsın işlemini yapsın. Ben bu vergi vermeden benim esnafımın tabiri caizse paralarını çalanlardan şikayetçiyim. Bununla alakalı denetimler yapılmasını istiyoruz.

“15 bine yakın yerli yabancı ayakçı var”

Ben vergisini vermeyen herkese karşıyı. Gelsinler vergilerini versinler çalışsınlar iş yapsınlar. Antalya’da vergi vermeyen 15 bine yakın yerli yabancı ayakçı var. Herkes emlakçılık yapmaya çalışıyor. “ diye konuştu.

polat-galle
ETİKETLER: ,