DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

ARAS: “Çocuğu Uyanmasın Diye Dua Eden Anne Beni Aradı”

ARAS: “Çocuğu Uyanmasın Diye Dua Eden Anne Beni Aradı”
velux

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, korona virüs (Covid 19) salgını nedeniyle her gün gerçekleşen Kriz Yönetimi Toplantısı öncesi basın açıklaması düzenledi.

Bodrum Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında salgının ilk gününden itibaren Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaları özetleyen Başkan Aras, pandeminin etkisi çoğaldıkça, ekonomik açıdan yaşanan darboğazın daha geniş kitleleri etkileyeceğine dikkat çekerek “Tüm imkanlarımızla salgına karşı mücadele ediyoruz, bir taraftan da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bütçemizi de gözden geçirerek revize ediyoruz. Çünkü tüm hizmetlerin başı finansman” diye konuştu.

BELEDİYE BİR AYDA 200 BİN MASKE DAĞITTI

Başkan Aras, açıklamasında şunları söyledi:

“Yeni bir dönemden geçiyoruz. Şu anda gündemimiz sadece ve sadece toplum sağlığı ve insanların temel gıda ihtiyacı. Ama daha önce gündemimizde yollar vardı, kültür merkezleri vardı, pazar yerleri vardı, kreşler vardı. Bunlarla ilgili bütün ihaleleri iptal ettik ve sadece bütün gücümüzü pandemiyle alakalı ve aynı zamanda dediğim gibi gıda ihtiyacına ayırdık. 16 Mart’tan itibaren kurduğumuz sistemle beraber özellikle ortam dezenfeksiyonu, vatandaşlarımızın ve kendi personelimizin steril malzeme ihtiyacı, yani maske, eldiven, kıyafet gibi, bunları hep gidermeye çalıştık. Ve kendi personelimizi en azından bunlarla donattık. Ve 16 Mart’tan itibaren Bodrum’da biz 200 bin maskeyi vatandaşlarımızla buluşturduk.”

Maske konusunda titiz çalıştıklarını kaydeden Aras, bu konuda bir sorun yaşanmaması için vatandaşların kendi evlerinde maskelerini üretmeleri için teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.

ARAS: “ÇOCUĞU UYANMASIN DİYE DUA EDEN ANNE BENİ ARADI”

Bodrum Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine gıda yardımlarını da sürdürdüğünü söyleyen Başkan Aras belediyenin kendi imkanları ve hayırseverlerin katkılarıyla yaklaşık 3 bin 500 aileye gıda yardımı yapıldığını kaydetti. Belediye’ye her gün binlerce talep geldiğini ve insanların zor durumda olduğunu anlatan Aras, şöyle devam etti:

“Belediye imkanları çoğaldıkça, bu imkanları halkla paylaşmak için mücadele ediyoruz. Ama Belediyenin de gücü bir yere kadar. Devlet gücünün kendini bir an önce burada göstermesi gerekiyor. Bu insanların karnı aç. Bekleyecek durumu yok. Çocuğu uyanmasın diye dua eden anne beni aradı. Bu ne demektir; ‘Yani sabah kahvaltısında onun önüne koyacak peynirim yok, zeytinim yok, sütüm yok, bir şeyim yok.’ Bunları düşünsün insanlar ve bir an önce bunlara çözüm bulsunlar lütfen. Bizim büyüklerimiz bunlarla uğraşsınlar. Gerçekten çok büyük sıkıntı var. Bakın her şeyi geçiyorum. Dükkanı kapanan esnafı geçiyorum, iş adamını geçiyorum, işini kaybedenleri geçiyorum. Burada bir temel gıda ihtiyacı söz konusu.”

Bodrum’da sağlık hizmetlerinin şu an için iyi gittiğini belirten Başkan Aras, enfekte olan hastaların iyileştiğine ve taburcu edildiğine yönelik haberler aldıklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.

ANKARA’DAN BAŞLAYAN HAREKET BODRUM’DA DA DEVAM ETSİN

Başkan Aras bu zorlu süreçte ev ve işyeri sahiplerine de seslenerek, “Lütfen kiralarını ötelesinler. Çünkü yıllardır düzenli kira alan insanlar, oradaki kiracı sıkıştığı zaman onun üstüne gitmezler. Ben Bodrum’da bu duyarlılığın var olduğunu düşünüyorum. Lütfen kiracılarını idare etsinler.” dedi.

Başkan Aras ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açıkladığı gibi, hayırsever vatandaşların Bodrum’da da market ve benzeri işletmelere giderek veresiye defterlerindeki borçları kapatmasını istedi. Başkan Aras hayırseverlere seslenerek, yardım edilmesi gereken insanların bilgilerinin kendilerinde bulunduğunu, bu konuda hayırseverlerle yardıma muhtaç aileleri de bir araya getirerek zorlu süreçte çözüm bulmak için birlikte çalışabileceklerini söyledi.

TURİZMCİ ZOR DURUMDA

Turizmcilerinde zor durumda olduğunu belirten başkan Aras, 2020 turizmi için öngörü yapmanın şu an için imkansız olduğunu belirterek, “Turizmcilerimizin kredi borçları var. Turizmcilerimizin kira borçları var. Turizmcilerimizin SGK burcu var. Turizmcilerimizin vergisi var. Bunlarla ilgili zaten bir çalışma yapılıyor biliyorum ama turizmcimiz banka kapısına gidince KGF’den geri dönmesin. Turizmcimizin çalışan personelinin tamamen işsiz kaldığını herkes görüyor. O insanlara destek olmamız gerekiyor çünkü turizmi ayakta tutmamız lazım ki, hep o bahsettiğimiz 30-40 milyar gelir, tekrar bu ülkeye gelebilsin.” diye konuştu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçedeki turizmciler, denizciler, esnaf ve diğer tüm inisiyatiflerle birlikte “Bodrum Covid-19” Raporu hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Salgın gündeminden fayda sağlamaya çalışarak kaçak yapılaşma veya tadilat peşine düşenleri de uyaran Aras, “Bu kaotik ortamdan yararlanarak halen daha evinin bir kenarına kaçak bir şeyler yapmak isteyen, üçüncü katı çıkmaya çalışan, balkonunu büyütmeye çalışan insanlarla uğraşıyoruz şu an. Hiç kimsenin yanına kalmayacak. Buradan ifade etmek istiyorum. Çünkü yasa dışı iş yapan hiç kimseyi kesinlikle tolere etmeyeceğiz.”diye konuştu.

Başkan Aras konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak ardından Kriz Yönetimi Toplantısına katıldı.

Aktur tatil sitesi