DOLAR
32,1874
EURO
34,7985
ALTIN
2.430,21
BIST
10.163,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
27°C

Aşık Veysel, Toprak Portre ile 50. Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Aşık Veysel, Toprak Portre ile 50. Ölüm Yıldönümünde Anıldı
Aktur tatil sitesi

Aşık Veysel, Toprak Portre ile 50. Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Bodrum, Muğla – Türkiye’nin önemli halk ozanlarından Aşık Veysel, vefatının 50. yıl dönümünde Bodrum’da topraktan yapılan dev bir portreyle anıldı. Bu özel etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023’ün “Aşık Veysel Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından düzenlendi.

Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün ve 20 kişilik ekibi tarafından hayata geçirilen proje, 25 bin avuç topraktan oluşan bir portreyle büyük halk ozanını onurlandırdı. Portre, Bodrum’un tarihi ve doğal güzelliklerinin sergilendiği Sia Familia bölgesinde yer alıyor.

“Bu huzurlu ve tarihi mekanı seçmemizin bir nedeni var,” diyen Aygün, “Sia Familia, doğal ve tarihi dokusuyla birçok medeniyetin beşiği olmuş. Bu 50 dönümlük alanda birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Aşık Veysel’i bu özel yerde anabilmek için büyük bir gurur duyuyoruz.”

Projeyi hayata geçirmek için iki ay boyunca ön hazırlıklar yapan ekip, sonunda 5 gün süren yoğun bir çalışmayla portreyi tamamladı. Aygün, “Aşık Veysel’in vefatının 50. yılında, 25 bin avuç kara toprakla portresini yaparak, ona olan minnetimizi göstermek istedik,” şeklinde konuştu.

Aygün ayrıca, 25×35 metre boyutlarındaki bu toprak portrenin, bu türde yapılan ilk dev portre olduğunu vurgulayarak, projenin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Bu etkinlik, Aşık Veysel’in Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle anıldığı 2023 yılında düzenlenen önemli anma törenlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

velux
ETİKETLER: