DOLAR
32,6598
EURO
35,3806
ALTIN
2.501,89
BIST
10.815,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
33°C
Muğla
33°C
Açık
Cumartesi Açık
36°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
35°C
Salı Hafif Yağmurlu
34°C

“Az, Çoğun Göstergesidir.”

polat-galle

"Az, Çoğun Göstergesidir."

Az, Çoğun Göstergesidir.

Bodrum Belediyesi, açıklama yapması gereken durumlarda önceki dönemlerde olduğu gibi, ölü taklidi yaparak olayları geçiştirmeyi ilke edindi.

27 Haziran 2024 tarihli “Bodrum’da Belediye Meclis Üyesine Özel Kıyı Düzenlemesi İddiası” haberimize karşılık, bir bilgi notu dahi Bodrum Halkı ile paylaşılmadı.

Haberde, Bodrum Kumbahçe Mahallesi’nde, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Candan Topdemir’in işlettiği “Cano’nun Yeri” adlı işletmenin önünde, belediyeye ait araçlar ve personel tarafından kıyı düzenlemesi yapıldığı iddiası yer alıyordu.

Haberin ardından başka bir yerel yayın kuruluşunda “Ayrıcalıklı İşleme İnceleme!..” başlıklı haberde;

“2024 mahalli idareler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden meclis üyesi seçilen Candan Topdemir’in işletmesinin önüne dökülen kumlar, çevrede yaşayan vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.” (Kenttv.net) Denmektedir.

 

Candan Topdemir, daha önce yaptığı bir sosyal medya paylaşımında yaptığı şunları söylemişti;

“Sayın Kaymakam, ‘Kıyı halkındır’ dedi ve bu caddede iki işletme sahibi kadın, gerekçe olmadan kıyıdaki hizmet hakkımızı durdurdu. 10 gündür bütün yarımada hizmete devam ediyor, biz ise boş masalarda oturuyoruz. Bugün de bitti, 10 gün oldu.”

Kıyı işgalini hak olarak görmesi, böylece kendi ifadesinde yer almış oldu.

Bütün bunlar olup biterken Bodrum Belediyesi konu hakkında açıklama yapmayıp, olayın üstü örtmeye çalışarak ölü taklidi yaptı.

Ne demişti Şehrin Emin Adamı Mimar Tamer Mandalinci Mayıs ayı belediye meclis toplantısında;

“Burada bütün Bodrum bilmelidir ki Bodrum Belediyesi, Bodrum vatandaşlarının bütçesinden arttırdığı her bir kuruşu kendi namusu, şerefi gibi bilecek ve harcamalarını bunun üzerine yapacaktır.

Kamuda hiçbir şekilde israfa, lüzumsuz harcamaya ve fuzuli bir şekilde para çıkışına asla ve asla müsaade etmeyeceğim. Bununla ilgili bütün denetimlerimi de harfiyen ve kati suretle kendim yapacağım.

Tabii ki birim müdürlerimizle beraber. Bu konuda kamuoyunun bilgilenmesini isterim. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediyesi sınırlarında, Bodrum mücavir alanlarında ikamet eden, Bodrum’da doğmuş büyümüş yerlisiyle, yerleşeniyle, Bodrum’a sonradan yerleşen burada ikamet eden, Bodrum’a aşık olan, Bodrum’da işini kuran, ekmeğini kazanan ve istihdam yaratan herkesin hakkını, her bir kuruşunu sonuna kadar koruyacaktır.

Bunu da dediğim gibi belediye başkanı, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri kanalıyla, yedi yirmi dört kontrol eden, müdahale eden ve etkin bir şekilde idare eden yapıda olacaktır.

Şimdi sormak gerekmez mi?

Bodrum Belediyesi kamyonlarıyla ve iş makinasıyla yapılan düzenleme, kıyıya serilen kum, kamu yararına yapıldıysa sonra neden kıyı temizlendi ve sözde eski haline dönüştürüldü? Zaten yapılan düzenleme işletme cephesiyle sınırlıdır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü gerçekten konu hakkında işlem yaparak, cezai yaptırım uyguladı mı? Gerçekte işlem yapıldıysa kim ya da kimlere yapıldı?

Bodrum Belediyesi, personel ve ekipmanları vasıtasıyla yapılan bu işlem için herhangi bir soruşturma başlattı mı? Başlattıysa sonuçlandı mı? Kamuoyuyla sonuç paylaşılacak mı?

Düzenleme yapılan kıyı, CHP’ li meclis üyesi Candan Topdemir’ e aittir ve bir işgal söz konusudur.

Nerede Kıyı Kanunu, bu mudur CHP Belediyeciliği?

Şehrin Emin Adamı Mimar Tamer Mandalinci, Mayıs ayı belediye meclis toplantısında söylediği sözlerle çelişmemiş midir?

CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, parti politikalarına ters düşen bu durum hakkında ne düşünmektedir?

Belediye marifetiyle yapılan kıyağın faturası kime kesilmiştir?

Personel maaşlarını, ilerde doğacak alacaklara mahsuben Cengiz Holding’ den alan Bodrum Belediyesi, kıyakçılığa devam edecek mi? Ve/veya bu işlerin sorumluları istifa edecek mi, süreç içerisinde yaşayarak göreceğiz.

Son söz, Şehrin Emin Adamı Mimar Tamer Mandalinci ne demişti “Bodrum Belediyesi, Bodrum vatandaşlarının bütçesinden arttırdığı her bir kuruşu kendi namusu, şerefi gibi bilecek”

Şahsen, Başkan Tamer Mandalinci’ nin bu konuda bir dahli olduğunu düşünmüyorum.

Lakin gereğini yapmalıdır.

“Az, çoğun göstergesidir.”

Vesselam

Yarın meclis var belki utanıp birileri istifa eder mi, ne dersiniz?

Haberde Yer Alan Meclis Üyesine, Başka Kıyaklar Yapılmış mıdır? (Yakında)

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları