DOLAR
32,2602
EURO
35,0455
ALTIN
2.466,17
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
30°C

Bakan Ersoy’dan turizm konutu belgesi ve belediye belgeli oteller ile ilgili önemli açıklama!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre Türkiye’nin rakiplerini geride bırakarak dünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasında dördüncü sıraya çıktığı 2022’de İspanya’nın 71.7, Fransa 66.6, ABD’nin ise 50.9 milyon turist ağırladığını, Türkiye’nin de 50.5 milyon turist sayısıyla dördüncü olduğunu hatırlatan Bakan Ersoy, Türkiye’nin global pazarda yerini daha üst seviyelere taşıması için her şeyin kayıtlı, belgeli sertifikalı olması gerektiğini belirtti.

Bakan Ersoy’dan turizm konutu belgesi ve belediye belgeli oteller ile ilgili önemli açıklama!
polat-galle

Turizm sektörünün haber radyosu Turizm FM’in haberine göre Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre Türkiye’nin rakiplerini geride bırakarak dünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasında dördüncü sıraya çıktığı 2022’de İspanya’nın 71.7, Fransa 66.6, ABD’nin ise 50.9 milyon turist ağırladığını, Türkiye’nin de 50.5 milyon turist sayısıyla dördüncü olduğunu hatırlatan Bakan Ersoy, Türkiye’nin global pazarda yerini daha üst seviyelere taşıması için her şeyin kayıtlı, belgeli ve sertifikalı olması gerektiğini belirtti.

Dünya turizminde ilk 3’e oynayan bir ülkede bunların kayıt altına alınarak her şeyin denetletmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini aksi durumda bu oyunda yok olunacağını vurgulayan Bakan Ersoy düşük standartta hizmet veren belediye işletme belgesi sahibi otel, motel ve pansiyon gibi tesisleri bakanlık çatısı altına almak için yasa çıkardıklarını kaydederek şunları söyledi:

”Oteller artık bakanlıktan Turizm İşletme Belgesi almak zorunda. Belediyeler geçmişte işini doğru dürüst yapmamışlar. Siyasi saiklerle hareket etmişler. Kaçaklara göz yumulmuş. Biz bu otellere yasa çıktıktan sonra süre tanıdık. Daha sonra da harekete geçtik. İllerin valiliklerine yazı yazdık. Valiliklere gönderdiğimiz yazılarla belgesini tamamlamayan işletmelere gerekenin yapılmasını istedik. 4 bin tesis vardı. 1.000’i belge aldı. 3 bini için süreyi daraltıyoruz. Bazıları işlemleri hızlandırdı. Belgeyi almayan oteller kapanacak.”

Turizm konutunda da benzer sorunların yaşandığını anlatan, iskanı, ruhsatı olmadan yapılan villalara turizm konutu belgesi istendiğini belirten Bakan Ersoy dağ, taşın villa dolduğunu, özellikle sahillerde bu durumun çok fazla olduğunu kaydederek belediyelerin buna göz yumduğunu ve bakanlıktan da aynı şeyi beklediğini ancak kendilerinin buna göz yummayacaklarını bundan sonra her şeyin kayda alınacağını vurguladı.

polat-galle