DOLAR
32,8547
EURO
35,1210
ALTIN
2.427,81
BIST
10.486,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
36°C
Muğla
36°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Hafif Yağmurlu
34°C
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Açık
35°C

Bakan Özhaseki açıkladı: Kaçak yapılar yıkılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Tüm sahillerimizi adım adım gözden geçiriyor, vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen kaçak yapıları ve işgalleri hızlıca tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız” dedi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Kaçak yapılar yıkılacak
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bakan Özhaseki açıkladı: Kaçak yapılar yıkılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı, sahillerdeki hareketliliği artırdı. Bakanlığın hayata geçirdiği ‘Denizler Halkındır’ projesi kapsamında, vatandaşların sahillerden serbestçe yararlanmasını, kıyıya ulaşımını engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmalara yönelik denetimler, sahillere olumlu yansıdı. Kıyılarda yürütülen denetimlerin etkisiyle vatandaşlar rahatça denize girerken, halk plajları da tatilcilerin uğrak yeri oldu.

‘HEDEFİMİZ, SAHİLLERİMİZİ KAÇAK YAPILARDAN ARINDIRMAK’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kıyılara ulaşımı engelleyen işgaller ve kaçak yapılaşmadan dolayı vatandaşların muzdarip olduğunu belirterek, “Biz de ‘Milletimizin isteği, bizim başımızın gözümüzün üzerinde’ dedik. Gelen şikayetler üzerine derhal harekete geçtik ve ekiplerimizle beraber çalışmalara başladık. Tüm sahillerimizi adım adım gözden geçiriyor, vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen kaçak yapıları ve işgalleri hızlıca tespit ediyoruz. Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm unsurları kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Artvin’den Hatay’a kadar tüm sahilleri adım adım gözden geçirdiklerini ifade eden Bakan Özhaseki, “Hedefimiz, sahillerimizi kaçak yapılardan arındırmak, bayramda olduğu gibi yaz tatili boyunca da turistik hareketliliğinin yasal çizgide devam etmesini sağlamak. Biz, il müdürlüklerimiz nezdinde kıyılarımızı gözetim altına alırken; valiliklerimiz de bu hassas meseleyi yakından takip etmeye devam ediyor. Halk plajlarıyla vatandaşlarımız hem günübirlik ihtiyaçlarını rahatça karşılayabiliyor hem de temiz işletmelerle keyifli bir tatil geçiriyor. Bayram tatili boyunca vatandaşlarımızdan istirhamım sahillerimizde çevre kirliliğine sebebiyet vermeyelim. Bayramın huzurlu atmosferini çevremizi kirleterek bozmayalım” dedi.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,