DOLAR
32,3367
EURO
35,1613
ALTIN
2.242,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bakanlık yeni kruvaziyer limanı için harekete geçti

Bakanlık yeni kruvaziyer limanı için harekete geçti
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden Fethiye’de kruvaziyer limanı projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı etüt çalışmalarına başlıyor.

Her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Fethiye’de, kruvaziyer gemileri açığa yanaşarak turistleri filikalarla taşıyor. Büyük gemilerin gelebilmesi için inşa edilecek iskeleye 350 metre uzunluğunda kruvaziyer gemileri yanaşabilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Fethiye’de kruvaziyer limanı için öngörülen iki lokasyonda etüt ve proje çalışmalarına başlıyor.

Dünya’nın en değerli yatlarının da tercih edebileceği bir konseptle hazırlanacak yeni iskele, kıyıdan en az 500 metre açıkta konumlandırılacak.

İKİ FARKLI ALTERNATİF LOKASYON DEĞERLENDİRİLECEK

Sabah Gazetesi’nden Zeynel Yaman’ın haberine göre; iki farklı alternatif lokasyonun değerlendirileceği proje kapsamında, çevre, doğa, nüfus ve diğer etkileri incelenerek, liman ulaşım yolları da planlanacak. Yaklaşık bir yıl sürecek çalışmalar sonucunda hazırlanacak ÇED Raporu ve planlar, bakanlığın onayına sunulacak.

Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, yamaç paraşütü, kanyon ve rafting alanlarıyla turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Fethiye’nin, kurvaziyer ve mega yat turistlerini de bölgeye çekerek, ekonomik kazanç sağlaması hedefleniyor.

Aktur tatil sitesi