DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Başarılı emlak danışmanlarının 10 iletişim sırrı

Başarılı emlak danışmanlarının 10 iletişim sırrı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Emlak danışmanları için iletişimin gücünü kullanabilme yeteneği hem yüksek müşteri memnuniyetinin hem de daha çok emlak satışı ve kiralamanın garantisidir.

Danışmanlar, işleri gereği her gün farklı insanlarla tanışarak iletişime geçiyor. Kurdukları iletişim ne kadar güçlü ve etkili olursa emlak alım, satım ve kiralama oranları aynı derecede yüksek oluyor.

Başarılı emlak danışmanlarının 10 iletişim sırrı

Emlak alım, satım ve kiralamada iletişim sırrı

Peki emlak profesyonelleri iletişimde başarıyı nasıl yakalıyor? İşte gayrimenkul danışmanları için müşterilerle iletişim kurmanın ipuçları…

1) Yüz yüze iletişimde göz temasını koruyarak konuşmak, müşterinize güven telkin edecektir. Konuşurken ellerinizi nasıl kullanacağınız konusunda tereddüt yaşıyorsanız, bir not defteri veya ofisinizin broşürünü taşıyabilirsiniz.

2) Yıllardır gayrimenkul danışmanlığı yapıyorsanız, aslında karşınızdaki müşterinin nasıl bir evle ilgilenebileceğini zaten fark etmişsinizdir. Yine de düşüncelerinizi ifade etmeye başlamadan önce sözü müşterinize verin. İyi bir dinleyici olun ve müşterinize onu gerçekten anlamak için dinlediğinizi hissettirin.

Başarılı emlak danışmanlarının 10 iletişim sırrı

3) Müşterinizle ilk iletişiminizde kendinizi bilgili bir uzman olarak konumlandırın. Aradıkları mülkün türü ve özellikleri hakkında sorular sorun. Başka bir gayrimenkul danışmanıyla çalışıp çalışmadıklarını ve hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını öğrenin. Unutmayın. doğru soruları sormak iletişimin altın kurallarındandır.

4) İyi düşünülmüş sorular sorarak müşterilerinizle gerçekten özel olarak ilgilendiğinizi gösterebilirsiniz. Gerçekten nasıl bir ev aradıklarını anlamak ve bunu ifade edebilmek en önemli adım.

Başarılı emlak danışmanlarının 10 iletişim sırrı

5) Müşterilerinizin görüşlerini ve tercihlerini ifade etmelerini teşvik etmek için kısa yanıtlar yerine açıklayıcı yorumlar yapmaları için yön verin.

6) Elbette iletişim çift taraflı gerçekleşir. Bir alıcıyla gerçek bir iletişim kurmak isteyen her gayrimenkul danışmanının iyi bir dinleyici olduğunu sergilemesi gerekir.

Başarılı emlak danışmanlarının 10 iletişim sırrı

7) Müşterilerinizin mülk satmak ya da almakla ilgili nasıl iletişime geçmeyi tercih ettiğini öğrenin. Müşterinize uygun emlak portföyü çalışması yapmak ve uygun evler için randevularınızı belirlemek için zaman planı oluştururken, mutlaka nasıl iletişimi sürdürmek istediğini öğrenmek için fikrini alın. Bazı müşteriler telefonla aranarak bilgilendirilmeyi, bazıları kısa mesaj veya e-postayla önerdiğiniz gayrimenkulün emlak sitesindeki ilan linkini inceledikten sonra evi görmek isteyebilir.

8) Karşınızdaki kişi sizi izliyor ve beden dili size benziyorsa, doğru yoldasınız çünkü bu durum anlattıklarınızla ilgilendiklerini gösterir. Eğer müşteriniz kollarını göğüs hizasında bağlıyor, anlattıklarınıza beden diliyle tepki vermiyorsa, iletişime kapalı olduğunu düşünerek anlatım dilinizi daha ilgi çekici hale getirmeyi deneyebilirsiniz.

Başarılı emlak danışmanlarının 10 iletişim sırrı

9) Eğer müşterinize bir şey için söz verdiyseniz onu mutlaka yapmalısınız. Emlak sektöründe güven çok önemli bir kriterdir. Unutmayın, müşterileriniz size güvenip hareket etmek isterler. Bu sebeple verdiğiniz sözleri mutlaka yerine getirin, yapamayacağınız şeyler için söz vermeyin.

10) Müşterilerinizle iletişim kurarken “Lütfen” ve “Teşekkür ederim” kelimelerini kullanın. Daima onlara karşı nazik ve yardımsever olun. Belki basit bir adım gibi görünen iletişimin gücünü kesinlikle hafife almayın!