DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Başkan Aras, Tribünlere Oynamayın

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu günlerde sürekli açıklamalarda bulunuyor, basın toplantıları düzenliyor. Sürekli aynı açıklamalarda bulunduğu için olsa gerek, son yaptığı Basın Toplantısı’na yeterli ilgi olmadı.

mış gibi yapmak…

Bodrum Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olmayan, ancak belediyenin girişimleriyle yapılıyormuş gibi yatırımların anlatılması, hayali gerçek sanmak gibidir.

“Çıtayı yüksek tut üstünden atlayamazsan altından geçersin.”

Sular Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı. MUSKİ’nin beceriksizliğinden akmadığı halde, Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediye Başkanı sürekli “kuraklık” açıklamaları yapmakta. Torba Mahallesinde arızalanan vananın yenisini bulamadıkları için su veremediklerini söylemek yerine, barajlarda su olmadığını iddia ediyorlar. Bir iddia ; dışarıdan su temin edenlerle MUSKİ çalışanlarının anlaştıkları şeklinde…

Torba Mahallesinde; geçtiğimiz kış alt yapı kanalizasyon denildi, yağmur toplama kanalları yapıldı, kanalizasyon önümüzdeki bahara kaldı. Turizm Bakanının yolları yapıldı, diğer kesimler havada kaldı.

Belediye Başkanı Aras’ın “yakınmıyorum” diyerek başta çöp toplama olmak üzere, yakındığı bir çok konu inanılır ölçüde değildir. Bir takım goygoycuları desteklese de, gerçek türlü bahanelerle kapatılmaya çalışılmakta.

Nüfusun arttığını, kış nüfusuna göre belediyenin örgütlendiğini, yeterli kaynak aktarılmadığını söyleyip, topluma yanlış bilgi aktarmaktadır. Özellikle çöp, yasa gereği, üreten tarafından ödenir. Yani; çöpü üreten, onun bertaraf edilmesinin bedelini ödemek zorundadır.

Bu hesap yapılırken çok kez yazdım, hesabınız yanlış diye…

Kışın kapalı otel ve yazlıkçılardan para almama yoluna gittiler, baktılar olmuyor, biraz düzenleme yaptılar. O zamanda söyledik, maliyet muhasebesini bilen birisiyle yapın şu hesabı diye, nafile…

Peki; kaynakları kıt olan Bodrum Belediyesi, neden şaşalı işler yapma peşinde…

Yaygın basına aktarılan paralar, sürekli şaşalı organizasyonlar, alınmayan eğlence vergileri, ihtiyaç olmayan canlı yayın bedelleri, BOTAV’ın ortak olduğu firmanın temsilcilerinin Bodrum masraflarını karşılamalar, gereksiz personel alımları. Bu işlerin maliyetleri, milyonları geçiyor.

İş hizmete gelince “kaynaklarımız yetersiz.”

Sanırım aday adayı olurken, sizde belediye başkanı olacağınıza inanmıyordunuz, en kötü meclis üyesi olurum sevdasındaydınız ve belediye başkanlığı elinizde kaldı. Şimdide “ne yapacağımda bu yükün altından kalkacağım” diyorsunuz.

Her şeyin makrosunu yapmak istiyorsunuz, mikro ölçekte bocalıyorsunuz.

Son basın açıklamasından başlıkla devam edelim…

“2,5 YILDA 1 METRE ALAN BİLE İMARA AÇILMADI!”

Söylediğinize inanalım mı ? Belki kütlesel yerler Bodrum Belediyesi tarafından imara açılmadı, ancak size bir hatırlatma yapayım. Meclis üyenizin kardeşine ait yer,  Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından “EKO TURİZM” e açılırken siz orada değil miydiniz? Bodrum Belediye Meclisinde “HAYIR” dediniz, bu çelişki değil mi?

Önümüzdeki Belediye Meclis toplantısında gündem olacak; KUM Köy Mahallesi’nde bir alan, GES ( Güneş Enerji Santrali) olarak imara açılacak, yine “HAYIR” mı diyeceksiniz?

Bu alanın kime ait olduğuyla ilgili bilgi verecek misiniz? Size yakın olanların işi görülüyor lakin, onca haksız imar uygulamalarına sesiniz çıkmıyor.

“Şu alan üzerinde imar uygulaması yapacağız.” (3194 Kanun, Madde 18)  diyerek o bölgelere rant sağladığınız, halen farkına varamadınız mı? Bodrum’a her ne kadar talepte olsa, arsa ve evlerin, dolayısıyla kiraların artış nedeni; imarlı alanlarda ki arsaların üretilememesi değil mi? Madde 18 uygulaması yaptıran arsa sahipleri fiyat arttırıyor, bunu gören diğer arsa sahipleri de uygulama yaptırmadıkları halde, kendi arsalarının fiyatını artırıyor. Kitabına uydurulan her yere yapı ruhsatı veriliyor.

Kaçak yapılaşmaya Savaş açtınız, bu doğru ancak; belediyenin kasasına girmeye yüklü bağış yapanların binalarına dokunmadınız. Bu bir çelişki değil midir?

Kendinizden başlayın Sayın Başkan, sizin yaptığınız kaçak bina var mı?

İskeleniz kaçak mı?

İşletmesini yaptığınız otelde  kaçak yapı var mı? Başkan olduktan sonra hiç yapı kayıt belgesi aldınız mı ?

Kiracısı olduğunuz belediye mülkünde, yapı kayıt belgeniz var mı?

Kiracısı olduğunuz belediye mülkünü terk ettiniz mi? Yeni bir ihale yaptınız mı? Yine bu yerde kaçak bir platform yaptınız mı?

Belediye kasasına girmeyen paralarla yapılan işlerin denetimi nasıl yapılmakta, çevrenizde haksız zenginleşen var mı?

Tribünlere oynamayı bırakın…

Vesselam

velux
Yazarın Diğer Yazıları