DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Başvurusu yapmayanların aday yapılmasının parti tüzüğü ve ilgili genelgeye aykırı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusu yapmayan isimlerin atama yoluyla aday yapılacağı iddiası, Ankara’nın Çankaya ilçesinde gerginliğe sebep oldu.

Başvurusu yapmayanların aday yapılmasının parti tüzüğü ve ilgili genelgeye aykırı.
A+
A-

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayları Ortak Metinle Atama Yoluyla Aday Belirlenmesine Karşı Çıktı

Tüzüğe Uygun Olmayan Atama İddiaları Kriz Yarattı

Ankara, Türkiye – 11 Şubat 2024: Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için aday adaylığı başvurusu yapmayan isimlerin atama yoluyla aday yapılacağı iddiası, Ankara’nın Çankaya ilçesinde gerginliğe sebep oldu. Bazı Çankaya Belediye Başkan Aday Adayları, Genel Merkez’e sunmak üzere ortak bir metin hazırlayarak tüzüğe uygun olmayan atama sürecine karşı çıktılar.

Belirlenen sürede adaylık başvurusu yapmayan isimlerin aday yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan aday adayları, parti tüzüğünün adaylık başvurusu yapmayanların aday olarak atanmalarına engel olduğunu belirttiler. Metinde, 5 Aralık 2023 tarihinde son başvuru tarihi olarak belirlenmesine rağmen aday adaylığı başvurusu yapmayanların aday yapılmasının parti tüzüğü ve ilgili genelgeye aykırı olduğu ifade edildi.

Ayrıca metinde, son yıllarda hukuk ve demokrasinin sürüklendiği durumun, yerelde ve ülke yönetiminde iktidar olabilmek için partide hukuk ve demokrasinin etkin kılınmasının zorunlu kıldığı vurgulandı. Kurumsal kimliğin gözetilerek hareket edilmesinin yerel seçim başarısını etkileyeceği ifade edilen metinde, adayların belirlenmesinin parti içinde eşit yarışın sağlanması ve hukuk ve demokrasinin eksiksiz olarak yaşanması gerektiği belirtildi.

Aday adayları ayrıca, parti mevzuatına uyulması ve yönetim anlayışına güven duyulması gerektiğini vurguladılar. Hukuk ve emeğin gözetilerek yapılacak bir atamanın Çankaya’da yerel seçimlerde başarının güvencesi olacağını ifade ettiler.

Aktur tatil sitesi