DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
30°C
Muğla
30°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bayram tatiline çıkacak olanlara yolculuğu rahat geçirmek için tavsiyeler…

Tatil öncesinde yapılan sorunlu yolculuklar keyifli bir tatil geçirmenize engel olabilir. Ramazan Bayramı öncesinde herkesi tatil heyecanı sararken, sorunsuz bir yolculuk için işte size basit öneriler…

Bayram tatiline çıkacak olanlara yolculuğu rahat geçirmek için tavsiyeler…
19.04.2023
325
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

1 – Çocuklarınızı yolculuğa aç çıkarmayın

Çünkü, uzun süren araba, uçak, tekne yolculuklarında çocukların midesi bulanabilir. Yola çıkmadan önce çocuğunuza kraker, ekmek, elma suyu gibi hafif bir şeyler yedirebilirsiniz.

2 – 2-3 saatte bir mola verin

Araba yolculuklarında çocuklarınızı pencereden dışarıya bakabileceği şekilde oturtun ve zaman zaman mola vererek temiz hava almasını sağlayın. Çocuk, yolculuk sırasında uyursa veya gözlerini kapalı tutup dinlenirse yolculuğu daha rahat geçer.

3 – Yanınızda yedek giysiler bulundurun

Kusma, terleme, kirletme gibi durumlar için elinizin altında yedek giysilerin yanı sıra ıslak mendil ve ağzı kapanabilen torbalar bulundurun. Özellikle bebekler için çok sayıda ince pamuklu atlet, body, şort gibi kıyafetler alın.

4 – Sağlık malzemelerinizi unutmayın

Yolculuk sırasında ateş ölçer termometre, ateş düşürücü fitil ve şurup, biberon kullanan bebekler için yedek biberon, termos içinde sıcak su, kaşık, kase, su bardağı, böcek ısırıklarına karşı kullanılabilecek serinletici jel, nemlendirici krem gibi malzemeleri yanınızda bulundurun.

5 – Sigara içememeyi sorun haline getirmeyin

Otobüste ve uçakta sigara içememek sizin için sorun oluyorsa, hekiminize danışarak nikotin sakızları veya nikotin bantlarından faydalanabilirsiniz. Elbette sigara içmemeniz en iyisi!

6 – Derin toplar damar (ven) pıhtısını engelleyin

Genellikle uzun süren yolculuklarda venlerde kan akımında yavaşlama ve bazı diğer faktörlere bağlı olarak da riskli grupta olanlarda özellikle bacak venlerinde pıhtılar meydana gelebilir. Uzun yolculuklar sırasında uçakta veya otobüste iseniz oturduğunuz yerde veya kalkıp dolaşarak egzersiz yapın, otomobildeyseniz mola verin ve hareket edin. Hekiminizin uygun gördüğü ilaçları kullanabilirsiniz.

7 – Uçağa binme riskinizi öğrenin

Kronik hastalığınız ve yedi günden küçük bebeğiniz var ise hekiminize danışmadan uçağa binmeyin. Hekiminiz uçmanıza izin verirse, hastalığınız ile ilgili tıbbi kayıtları, ilaçları, hekiminizin telefonunu, varsa aşı kartınızı, eğer şeker hastası iseniz yanınızda olası hipoglisemi atağı için mutlaka şeker, kraker veya meyve bulundurun.

8 – Uçakta meydana gelebilecek kulak basınç travmasını çözün

İniş ve kalkışlarda sakız çiğneyin, bebeğinizin ise biberon veya emzik emmesini sağlayarak basınç farkını eşitleyin. Hekim önerisi ile alınabilecek dekonjestan ilaçlarda faydalıdır.

9 – Uçuş fobisiniz varsa uygun ilacı kullanın

Uçuş korkusu olanların genellikle başka fobileri de mevcuttur. Mutlaka önceden hekiminizle konuşarak bazı sakinleştirici ilaçları kullanabilirsiniz.

10 – “Jet lag” için önlem alın

Vücudun uyku saatlerinde ve düzeninde bozulma olarak tanımlanan jet lag için basit önlemler alabilirsiniz.

  • Uçuş öncesi iyi uyuyarak, iyice dinlenin.
  • Uçuş sırasında da uyumaya çalışın.
  • Uçuş öncesi ve sırasında ağır yağlı, kızartma gibi yiyeceklerden kaçının, hafif yiyecekler tüketin.
  • Bol su veya meyve suyu tüketin.
  • Uyku düzenini korumak için bazı yolcuların kullandığı melatonin tabletlerinin etkin olup olmadığının ve yan etkilerinin henüz bilinmediğini unutmayın.
ETİKETLER: , ,