DOLAR
32,5042
EURO
34,8089
ALTIN
2.486,68
BIST
9.543,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Belki de boşuna çekiyorsunuz!

İnatçı bel ve boyun ağrıları fizik tedavi ile düzelmiyor ve hastada cerrahi uygulamaya gerek görülmüyorsa devreye girişimsel ağrı tedavi seçenekleri giriyor. Ağrıya neden olan faset eklemine veya fıtıklaşma nedeniyle etkilenen sinir köklerine yapılan enjeksiyon ve radyofrekans ile bel – boyun sinir köklerine uygulanan radyo frekans tedavisinin birçok hastada yüz güldüren sonuçları var

Belki de boşuna çekiyorsunuz!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Omurga kaynaklı ağrılar en çok bel bölgesi olmak üzere boyun ve sırt bölgesinde hissediliyor. Bu ağrılar ani şiddetli olarak başlayabildiği gibi (Son 6 hafta içerisinde de olabilir) yıllar boyunca orta şiddette de sürebiliyor. Habertürk’ten Ceyda Erenoğlu’nun haberine göre bel ve boyun bölgesindeki ağrılar çoğunlukla bu bölgelerdeki kas spazmlarına, çeşitli eklemlerin kireçlenmelerine (faset eklem) ve disk maddesinin fıtıklaşmasına bağlı olarak ortaya çıkıyor. Liv Hospital Ulus Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora, “Ağrılar bir aktivite ya da travma sonrası başlayabileceği gibi belirgin bir neden olmadan da görülebiliyor. Özellikle ruhsal ve duygusal gerginliği, hareketsiz iş ve yaşam tarzı nedeniyle bel ve karın kasları zayıf olan kişiler bel ve boyun ağrıları açısından riskli gruba giriyor” diyor.

Belki de boşuna çekiyorsunuz!

UYGULANAN TEDAVİLERDEN YARAR GÖRMEDİYSENİZ

Ani başlayan veya uzun süren inatçı bel ve boyun ağrıları fizik tedavi uygulanmasına rağmen azalmazsa ya da cerrahi olarak düzeltmeye gerek görülmediyse girişimsel ağrı tedavi seçenekleri gündeme geliyor. Bu noktada bel ve boyun bölgesindeki ağrıya neden olan faset eklemine veya fıtıklaşma nedeniyle etkilenen sinir köklerine enjeksiyon (kortizon) ve radyofrekans tedavisi yapılabiliyor. Son yıllarda bel ve boyun sinir köklerine uygulanan radyofrekans tedavisi (pulsed radyofrekans akımı uygulaması) kortizon enjeksiyon tedavisine göre daha etkin kabul edilmekte olup daha uzun süreli (en az 2 yıl) ağrı sağaltımı sağlıyor ve doku hasarı yapmaması nedeniyle tercih ediliyor.

Belki de boşuna çekiyorsunuz!

HER BEL FITIĞI CERRAHİSİ ÇÖZÜM OLMUYOR

Bir grup insan defalarca bel fıtığı ameliyatı geçirmesine rağmen ağrısından kurtulamıyor. Bel ve boyun fıtığı ameliyatları sonrasında bazı hastalarda omurga kanalında bir takım yapışıklıklara bağlı olarak şiddetli bir şekilde bacak ve bel ağrısı görülüyor. Bu hastalar bel fıtığı ameliyatından sonra ağrılarının geçmemesi üzerine birden çok bel cerrahisi geçirmek durumunda kalıyor. Bu noktada her bel fıtığı cerrahisinin yeni bir yapışıklık ve devamında da ağrının daha da artmasına neden olabileceğini unutmamak gerekiyor. Bu hastalarda ağrıya yönelik tedaviler, fizik tedavi, ilaç vb. birtakım tedavi yöntemleri çare olmazsa, uygulanması gereken tedavi yönteminin, “Spinal kord stimülasyonu” yani “Omurga ağrı pili” olduğu belirtiliyor. Bu yöntemde hastanın omurga kanalına bir elektrod yerleştiriliyor ve ucu akım üreten bir jeneratöre (ağrı pili) bağlanıyor. Pil tarafından üretilen akım elektrod aracılığı ile omuriliğe iletilerek ağrının beyne iletilmesi engelleniyor. Hastalar bel ve boyun ağrılarını pili devreye sokarak kendileri kontrol edebiliyor. 

Belki de boşuna çekiyorsunuz!

24 SAATGÜNÜN ÖZETİ

24 saat

24 saat günün önemli haberleri ve gelişmeleri
Bodrum Ev Emlak