DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

Bilimsel araştırma: Esnek çalışma kalp hastalıkları riskini de azaltıyor

Yapılan bir araştırma, esnek çalışmayı kabul etmeyen patronların çalışanlarında kalp hastalığı riskini artırabileceğini ortaya çıkardı.

Bilimsel araştırma: Esnek çalışma kalp hastalıkları riskini de azaltıyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Harvard ve Penn State üniversitelerinde yapılan çalışmaya göre, yaygın mesai saatleri olan 9.00-18.00 arası yoğun bir tempoda çalışmak kalp hastalığı riskini yükseltiyor. Daha esnek çalışma saatlerine sahip olmak ise bu riski azaltıyor.

Araştırmacılar, iş hayatları özel hayatlarıyla çelişmeyen çalışanların kalp sağlığının on yaş daha genç olmaya eşdeğer olduğunu öne sürüyor.

American Journal of Public Health’de yayınlanan araştırmaya, yüksek ve orta ücretli işlerde çalışan 1.528 kişinin yanı sıra düşük ücretli personel de dahil edildi.

Sağlık bilgileri, kardiyo metabolik risk skorunu (CRS) hesaplamak için kullanıldı. Sonuçlara göre, uzmanlar, esnek çalışıp da başlangıçta kardiyovasküler hastalık riski daha yüksek olanların CRS değerinin azaldığını belirttiler.

10 YIL KAZANDILAR

Bu katılımcıların CRS değerleri normal yaşlarından 5,5 ila 10,3 yıl kadar azaldı. Daha yüksek CRS’ye sahip 45 yaş üstü çalışanların ise esnek çalışmadan faydalanma olasılığının daha yüksek olduğu kaydedildi.

Penn State Uyku, Sağlık ve Toplum İşbirliği Direktörü Profesör Orfeu Buxton, “Araştırma, çalışanların iş ve kişisel yaşamları arasındaki çatışmayı azaltmak ve onların yaşamlarını iyileştirmek amacıyla işyeri kültürünü zaman içinde değiştirmek için tasarlandı.”

“Artık bu tür değişikliklerin çalışanların sağlığını iyileştirebileceğini ve daha geniş çapta uygulanması gerektiğini biliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: , ,