DOLAR
32,2875
EURO
35,0275
ALTIN
2.477,03
BIST
10.559,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
30°C

Bilimsel araştırma: Kadınlar soğuğa erkeklerden daha dayanıklı

Yapılan bir araştırma, erkeklerin soğuğa daha dayanıksız olduğunu ortaya çıkardı.

Bilimsel araştırma: Kadınlar soğuğa erkeklerden daha dayanıklı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

ABD’nin Maryland eyaletindeki Bethesda kentindeki Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde görevli bilim insanları kadınların erkeklere göre soğuğa daha dayanıklı olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada kadınların ısı koruma mekanizmasının daha soğuk havalarda çalışmaya başladığı duyuruldu.

Bilim insanları sağlıklı, genç ve formda 28 gönüllüyle yaptıkları araştırmanın sonuçlarını yayınladı. 

Araştırmacılar çalışmaları için 16’sı kadın, 12’si erkek olmak üzere 28 genç, sağlıklı ve zayıf gönüllünün verilerini inceledi.

Ekip, katılımcılar 17C ile 31C arasında değişen sıcaklıklara maruz bırakılırken bir dizi ölçüm yaptı. Çalışmanın bir parçası olarak, her bir kişinin ‘alt kritik sıcaklığını’ da hesapladılar. Bu, vücudun bir kişiyi sıcak tutmak için ‘tepki’ vermesi gerekmeden önce tolere edilebilen minimum sıcaklık olarak biliniyor.

Analizler, erkeklerin yaklaşık 23C’de ısınmak için enerji harcamaya başladığını, kadınlarda ise bunun 22C’ye yakın bir sıcaklıkta gerçekleştiğini ortaya koydu.

Araştırmanın sonuçları PNAS isimli tıp dergisinde yayınlandı.

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: