DOLAR
32,9295
EURO
35,4108
ALTIN
2.464,50
BIST
10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
37°C
Muğla
37°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
36°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
34°C
Cuma Hafif Yağmurlu
33°C
Cumartesi Açık
34°C

Bodrum Belediyesi’nin Mafyatik Plancısı

Aktur tatil sitesi

Bodrum Belediyesi'nin Mafyatik Plancısı

Bodrum Belediyesi’nin Mafyatik Plancısı

Ayhan Bora Kaplan olayını hepiniz hatırlayacaksınız.

Ayhan Bora Kaplan, 8 Eylül 2023 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yakalandı. Kaplan, yurt dışına kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.

Olayı anımsadınız sanırım.

Ayhan Bora Kaplan’ın yakalanma sebebi nedir;

Organize suç örgütü liderliği, kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi suçlar bulunuyor​.

Kaplan soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bazı üst düzey polis yetkilileri de göz altına alınırken, olayla ilgili birtakım yargı mensupları hakkında da, “menfaat karşılığında Ayhan Bora Kaplan’ı korudukları” iddiaları bulunmakta.

Aynı olayla ilgili; Barış Kurt, firari olarak aranırken 10 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da, saklandığı yerde yakalandı.

Bizim Konumuz Barış Kurt ile ilgili.

Yapılan operasyonun ve tutuklanmaların nedeni Barış Kurt’un eski çalışanı Erkan Doğan’ın, ihbarıyla gerçekleşti.

Doğan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde;

“Dava Sanıklardan eski AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Barış Kurt’un yanında çalıştığını belirterek “Ben şoförlüğünü yapıyordum. Bana güveniyordu. Parasal işlerini ben yapıyordum” dedi.”

“Barış Kurt’un işleri zamanla bana ağır geliyordu” diyen Erkan Doğan, Barış Kurt’un ihalelerde uygunsuzluk yaptığını, kamuda iş yaptırdığını ve ‘Kimse Yok Mu Derneği’ ile bazı ilişkilere girdiğini ileri sürdü.”

“Erkan Doğan, 2013’te Kurt’un yanından ayrıldığını ancak alacağının olduğunu, alacağını isteyince Ayhan Bora Kaplan tarafından Akman Plaza’ya kaçırıldığını iddia etti. Doğan, sanıklardan Semih Aslan ile Muhammed Kaplan ve Adnan Kaplan tarafından işkence gördüğünü, Ayhan Bora Kaplan’ın da dişlerini söktüğünü ileri sürdü.”

Barış Kurt ne iş yapar?

AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve Çankaya Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuş olan Barış Kurt, Harita Mühendisidir.

Adliye muhabirliğine soyunmadım merak etmeyin.

Ahmet Aras, Mart 2019 yılında Bodrum Belediye Başkanı olduğunda yaptığı bir basın toplantısında, “beni mafyayla yan yana görürseniz yazın” demişti.

Bende, yazacaklarımız konusunda kimseden icazet alacak değiliz, fakat bizim mafya dediğimize siz iş insanı derseniz ne olacak demiştim ve sonuç ortada, işte bir iş insanı, Aras’ın plancısı Barış Kurt.

Yukarıda kısaca anlattığım konuyu haber kaynaklarından lütfen araştırın ve olayın ne boyutta olduğunu görün.

Barış Kurt dedim ya harita mühendisi, ASL Müşavirlik Mühendislik Mimarlık Limited Şirketinin sahibidir.

Bu şirkete 11 Mart 2024 tarihin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu İştirakler ve Gayrimenkul Daire Başkanlığı mahkeme kararıyla Kayyım atamıştır.

ASL Müşavirlik Mühendislik Mimarlık Limited Şirketi, Bodrum Belediyesi’nden ihalesiz, doğrudan temin yoluyla 2023 yılında işler alıyor.

İmar planı yapılmasına dair verilen işler, aslen Bodrum Belediyesi yetki kapsamında olmayıp, ilgili bakanlık yetkisinde olmasına rağmen.

Barış Kurt’a ait olan firma ortak olduğu diğer firmalarla, Bodrum’da gayrimenkul işleri ve otel yapmak üzere ruhsat aşamasında olan projeleri bulunmaktadır.

Çok uzatmaya gerek yok…

Zamanın Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu konu hakkında açıklama yapmalıdır.

İşi verdiğiniz Barış Kurt ile ilişki nasıl kuruldu?

Planlama yetkisi olmadığı halde bu firmaya verilen işlerin gerekçesi açıklanmalıdır.

Bu firmaya kaç iş verdiniz? Bedelleri nedir?

Nasıl bir ilişkiniz var ki bu insanlarla, ihale yapılması gereken işi, gizli saklı, doğrudan teminle verdiniz?

Yapılan imar planlarını işi alan değil de, başka firmanın imzalamasının gerekçesi nedir?

Bu kişi ve firmanın ortak olduğu ve halen bazı faaliyetlerini sürdürdüğü işler nelerdir? Bodrum Belediyesi bu işlere onay vermiş midir?

İlgili bakanlık ve Bodrum Belediyesi bu firma ve ilişkide olduğu firmalar lehine, sit alanlarında değişiklik yapmış mıdır?

İmzacı firma ise, Marka Şehircilik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’ dir. Biz bu firmayı Kanal İstanbul’un imar planlarını yapan firma olarak bilmekteyiz.

Nasıl bir belediye yönetimidir ki planlama işi yaptırdığı firmaya kayyım atanıyor, firma sahibi cezaevinde. Gerçi çok şaşılacak bir durum değil, Başkanın danışmanı da ceza evinde. Verdiği ifadede halen, Ahmet Aras’ın danışmanı olduğunu söylüyor.

Bu olay adli makamlar ve ilgili bakanlıklar tarafından araştırılmalıdır.

“Al Takke Ver Külah” sistemiyle yönetilen Bodrum Belediyesi, umut gibi gösterilen Şehrin Emin Adamı Mimar Tamer Mandalinci tarafından da aynı düzen sürdürüleceğe benzer. Göstermelik sokakları temizleyeceğine, belediyedeki pislikleri temizlesin.

İşin kurnazlığı; ilgili bakanlıklar kendilerinin yapması gereken işleri Bodrum Belediyesi’ne yaptırmış, kasalarından para çıkmadan yükü Bodrum Halkının sırtına yüklemişler.

Bodrum ranta kurban edildi. Sıra tüm Muğla’da

Vesselam.

Olayın devamı başka bir yazıda, araştırmalarım devam ediyor.

Aktur tatil sitesi