DOLAR
32,6811
EURO
35,4187
ALTIN
2.496,88
BIST
10.909,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
37°C
Muğla
37°C
Hafif Yağmurlu
Salı Yağmurlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
34°C

Bodrum Cumhuriyet Başsavcı ve Eski Emniyet Müdürü Hakkında Soruşturma Talebi !!!!

Bodrum Cumhuriyet Başsavcı ve Eski Emniyet Müdürü Hakkında Soruşturma Talebi !!!!
05.07.2024
549
A+
A-

Bodrumkadraj.com haber sitesinde yayınlanan habere göre, site sahibi ve köşe yazarı Hasan Dirin, 3 Temmuz 2024 tarihinde Bodrum Adliyesine giderek Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü hakkında şikayette bulunarak soruşturma talebinde bulundu.

Uzun Bekleyiş Sonrasında Soruşturma Talebi

Hasan Dirin, sabah saat 11:30’da gittiği adliyeden akşam mesai bitimine yakın saat 16:30 civarında çıkabildi. Dirin, müracaat savcılığı tarafından uzun bir süre bekletildikten sonra ifadesi alınmadan Bakanlık Muhabere Bürosuna yönlendirildi. Büroda, “Bodrum Cumhuriyet Başsavcısından şikayet dosyasını havale ettirmeniz gerekmektedir” talimatı üzerine Başsavcılık kalemine giden Dirin, burada da yarım saat bekletildikten sonra “gidebilirsiniz biz müracaatınızı Bakanlık Muhabere Bürosuna havale edeceğiz” cevabını aldı. Israrla şikayet dilekçesinin evrak kayıt numarasını talep eden Dirin, uzun bir bekleyişin ardından 2024/4412 B.M numaralı müracaat dosya numarasını almayı başardı.

Dirin’in Dilekçesinde Yer Alan İddialar

Hasan Dirin, Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi:

  • Otopark Baskını: 2 Eylül 2023 tarihinde otopark işletmesine silahlı kişiler tarafından baskın düzenlendiğini, kardeşi Mehmet Dirin’in silah kabzesiyle başına vurularak darp edildiğini belirtti. Baskından birkaç gün önce, Mülkiye Başmüfettişinin raporunu Bodrumkadraj.com’da yayınladığı için asıl hedefin kendisi olduğunu vurguladı.
  • Emniyetin Yanlış İşlemleri: Olay anına dair kamera görüntülerinin emniyet güçlerine teslim edildiğini, fakat emniyetin gerçek silah yerine kurusıkı tabir edilen bir silah teslim aldığını ifade etti.
  • Tehdit ve Darp Girişimi: Olay tarihinden birkaç ay sonra, azmettirici Nevzat Kaya’nın kendisini Bodrum Çarşı Mahallesinde takip ederek ölümle tehdit ettiğini ve darp etmeye çalıştığını ifade etti. Bu durumu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirerek banka ve çevredeki kamera kayıtlarının incelenmesini talep ettiğini ancak savcılığın kamera görüntülerini incelemeden takipsizlik kararı verdiğini belirtti.
  • Soruşturmanın Gecikmesi: Olayın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, tüm delillerin sunulmasına rağmen iddianame düzenlenemediğini dile getirdi.

Hayati Tehlike ve Sorumlular

Hasan Dirin, dilekçesinde şahsı, ailesi ve yakınlarının hayati tehlikede olduğunu belirterek, yaşanacak tüm olaylardan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının sorumlu olduğunu ifade etti. Hakimler ve Savcılar Kurulu, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından adli ve idari soruşturma talebinde bulundu. Ayrıca, dilekçesine Cumhuriyet Başsavcısının olayın azmettirici faili ile makamında çekilmiş fotoğrafını da eklediğini belirtti.

Haberin tamamı için :https://bodrumkadraj.com/guncel/cumhuriyet-bassavciligi-ve-ilce-emniyet-mudurlugu-hakkinda-sorusturma-talebi/

Kaynak. Bodrumkadraj.com